19 juli 2019 Senegal Algeriet Speltips

Speltips Egypten – Senegal 25/3: Stormöte i Playoff

De båda finallagen från de afrikanska mästerskapen – Egypten och Senegal – ställs nu mot varandra i Playoff till VM 2022. Matchen spelas fredagen den 25 mars 2022 med avspark kl 20:30.

Så sent som för mindre än två månaders sedan så möttes Egypten och Senegal i finalen av de afrikanska mästerskapen. Då var det de sistnämnda som gick segrande efter straffsparksavgörande i en match som slutat mållös. Nu möts de alltså igen i ett playoff i form av ett dubbelmöte där segraren kvalificerar sig för VM-2022 i Qatar.

Carlos Queiroz Egypten är ett starkt landslag på pappret, men det var definitivt ingen enkel resa man hade fram till finalen i de afrikanska mästerskapen. Snarare var man hela tiden något av en besvikelse om man ser till det spelmässiga och hur man på storlagsmanér tråcklade sig fram genom turneringen.

I gruppspelet föll man först mot Nigeria och tog sig vidare efter två 1-0-segrar mot Guinea-Bissau och Sudan. I slutspelet vann man sedan samtliga tre matcher fram till finalen på straffar. Tre av deras fyra slutspelsmatcher slutade mållösa efter fullt tid samt förlängning.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Egypten behöver gå framåt

Senegal var de afrikanska mästerskapen huvudfavoriter inför turneringen och man lyckades till slut infria de förväntningarna. De hade och har det på pappret starkaste laget i Afrika och totalt sett vann man turneringen rättvist även om deras spel stundtals hackade en del.

Det blev en ytterst målsnål turneringen och en delförklaring till det var de generellt undermåliga planerna som värdnationen Kamerun hade till förfogande. Ett av de främsta exemplen på det var Egypten som hade en målskillnad under ordinarie tid på 3-2 över sju spelade matcher.

Finalen den sjätte februari slutade alltså mållös och spelbolagen lutar också tydligt åt att detta Playoff kommer att bli målsnålt. I den här första matchen gäller Egypten som ytterst knappa favoriter men förutsättningarna är jämna.

Egypten mot Senegal är också en match mellan Mo Salah och Sadio Mané. Den sistnämnda har, som jag ser det, bättre förutsättningar med fler toppspelare runt sig och Senegal bör ses som favoriter i dubbelmötet.

Jag finner också anledning att tro att det kommer att göras ett par mål i den här matchen. Egypten behöver gå framåt på hemmaplan och Senegal lär inte parkera bussen. Därför blir mitt spel att det kommer göras över 1.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 1.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, fredag 25 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: