5 juli 2018 Nick Kyrgios Robin Haase speltips Wimbledon

Speltips Elena Rybakina – Ons Jabeur 9/7: Final i Wimbledon

Elena Rybakina och Ons Jabeur gör upp i damernas final i Wimbledon 2022. Matchen spelas lördagen den 9 juli med start kl 15:00.

Elena Rybakina från Kazakstan är rankad som nummer 23 i världen och har som bäst varit uppe på tolfte plats på WTA-rankingen. Rybakina har varit en positiv överraskning i årets Wimbledon då hon tagit sig till den här finalen med endast en set-förlust på de sex matcherna på vägen fram.

Den 23-åriga kazakstanskan stod för sin bästa insats så här långt då hon slog ut 2019 års Wimbledon-mästare Simona Halep i semifinalen i torsdags. Rybakinas kraftfulla tennis gav henne segern i två raka set, 6-3, 6-3 och är nu framme i sin första Grand Slam-final någonsin.

Här väntar nu världstvåan Ons Jabeur som också hon är i en Grand Slam-final för första gången. Jabeur gäller emellertid som favorit inför den här matchen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rybakina kan skrälla

Den 27-årige tunisiskan Ons Jabeur spelar sin bästa tennis någonsin för tillfället. Hon kommer från en turneringsseger i Berlin och har fortsatt att övertyga i Wimbledon.

Jabeur var stor favorit inför semifinalen mot den 102-rankade tyskan Tatjana Maria i torsdags, men det blev jämnare än förväntat. Ons Jabeur vann första set med 6-2 men tyskan replikerade och vann det andra med 6-3. I tredje set höjde sig världstvåan ytterligare och kunde spela hem matchen med 6-1 i det tredje setet.

Jabeur har hållit en väldigt hög nivå under en längre tid och gäller som ganska klar favorit hos spelbolagen inför den här Wimbledon-finalen. Elena Rybakina imponerade dock stort i semifinalen mot Halep och jag tror definitivt att hon kan ge Jabeur en tuff fight här.

Varken Jabeur eller Rybakina har erfarenheten av den här typen av matcher och då kan det ofta vara svårt att knyta ihop säcken. I mitt tycke är spelvärdet bra på att det här kommer att avgöras i ett tredje set. Att det går till över 2.5 set spelas till fina 2.38 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 set
Odds: 2.38
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 9 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: