Speltips Elfsborg – Molde 28/8: Måste framåt

Axel Sjödin Publicerat: 28 July 2022

Elfsborg har en rejäl uppförsbacke i returen mot norska Molde där avancemang i Conference League-kvalet inte ser troligt ut.

Elfsborg - Molde

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På grund av att Norrköping har gått så dåligt och har snott åt sig strålkastarljuset så har Elfsborgs flopp den här säsongen gått lite under radarn. Men Boråsklubben har gått tungt i allsvenskan där de inte alls har presterat som väntat och deras Europaäventyr ser ut att bli väldigt kortlivat tyvärr.

Det såg bra ut i halvtid uppe i Norge i öppningsmötet. Elfsborg hade tagit en tidig ledning som stod sig till halvtidsvilan och även om Molde skapade en del farliga chanser så var ledningen intakt och de såg ut att gå mot ett bra resultat på bortaplan. Men så i andra halvlek kollapsade de helt och släppte in tre mål inom loppet av elva minuter.

Efter det så såg Elfsborg uppgivet ut och det skulle bara bli värre. Innan matchen var slut så kom även 1-4-målet och ett rött kort på Emmanuel Boateng som är avstängd inför hemmamatchen på Borås Arena.

De har också två raka förluster i Allsvenskan där de inte har gjort mål, nu senast borta mot Kalmar. Det kommer inte att vara lätt att behöva trycka in minst tre nu på torsdag när deras anfallsspel har präglats av ineffektivitet.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Molde har varit i fin form

För Molde går det desto bättre i ligaspelet där de toppar den norska Eliteserien efter 16 spelade omgångar. De har tre raka vinster i ryggen och är obesegrade i femton raka tävlingsmatcher med cup- och ligaspel inkluderade.

Det kommer att bli en tuff nöt att knäcka för Elfsborg, som dessutom gör sig som bäst i omställningarna där de själva inte måste vara det spelförande laget. Vilket de lär behöva vara när Molde sitter på en bekväm tremålsledning i dubbelmötet.

Molde har dessutom släppt in näst minst antal mål i hela den norska ligan där de snittar strax under ett per match. Men Elfsborg var långt ifrån utan chanser i det första mötet. På papperet så har Elfsborg en vass offensiv och de är inte dåliga på skapa lägen, men effektiviteten måste vara maximal ifall de ska ha någon chans.

Elfsborg har åtminstone ingenting att förlora längre och kommer att behöva chansa lite i spelet för att ha en chans. Det raka överspelet är ett bra spel inför matchen, men ligger lite väl lågt i odds i skrivande stund. Istället spelar vi på att Elfsborg lyckas trycka in över 1,5 mål framför sin hemmapublik för 2.02 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg över 1,5 mål
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45
TV: 
Stream:  Aftonbladet Plus

Jämför odds: