Espanyol barca 13/1

Speltips Espanyol – Rayo Vallecano 19/8: Jämna förutsättningar

Det är jämna förutsättningar när Espanyol tar emot Rayo Vallecano i den andra omgången av La Liga. Matchen spelas fredagen den 19 augusti 2022 med avspark kl 20:00.

Espanyol kommer från en säsong som blev i paritet med vad man kan förvänta sig. Till slut landade man på en 14:e plats med fyra poängs marginal ner till Granada under nedflyttningsstrecket.

Ny tränare för Espanyol är nu Diego Martinez som senast ledde just Granada, en sejour som började väldigt bra men som slutade i moll.

Espanyol avslutade förra säsongen med sju raka matcher utan seger och den sviten förlängdes till åtta i och med premiären borta mot Celta Vigo. Trots det så kändes det nog som en seger med tanke på att man vände ett 2-0-underläge till 2-2 efter att Joselu kvitterat på straff på tilläggstid.

Tät tillställning

Rayo Vallecano inledde också de säsongen med ett kryss som sannolikt upplevdes som en seger. Detta då man lyckades hålla nollan mot stjärnspäckat Barcelona. Gästerna stod för en mycket disciplinerade insats i en match som slutade 0-0 på Camp Nou.

Rayo Vallecano var en pigg nykomling förra hösten då man inledde säsongen oerhört starkt. Man var länge med i toppskiktet av tabellen, men föll under våren tillbaka till en slutlig tolfte plats. Nu väntar så den beryktade ”svåra andra säsongen” för Andoni Iraolas manskap och det ska bli intressant att se om man kan fortsätta att överraska.

Förutsättningarna inför det här mötet är jämna, men det är Espanyol som gäller som knappa favoriter i kraft hemmaplansfördelen. Förra säsoingen blev det två jämna och täta matcher där Rayo Vallecano gick segrande med 1-0 både hemma och borta.

Espanyol gjorde visserligen två mål senast, men man saknar sin bäste målskytt Raul de Tomas. Nu ställs man mot ett Rayo Vallecano vars försvarsinsats imponerade i premiären och jag finner anledning att tro att även den här matchen kommer att bli jämn, tät och relativt målsnål. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, fredag 19 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: