Speltips FC Köpenhamn – Silkeborg 2/9: Superliga

Martin Efvergren Publicerat: 2 September 2022

FC Köpenhamn tar emot Silkeborg i den åttonde omgången av Superliga. Matchen spelas fredagen den 2 september 2022 med avspark kl 19:00.

FC Köpenhamn – Silkeborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande danska mästarna FC Köpenhamn har säkrat sin plats i Champions Leagues gruppspel efter att ha slagit ut Trabzonspor i kvalet. En oerhört betydelsefull framgång förstås, men nu gäller det att man börjar leverera även i Superliga.

För FCK:s säsongsinledning i ligaspelet har inte imponerat. Efter sju spelade matcher har man tagit nio poäng och har därmed halkat efter lagen i toppen.

En av huvudkonkurrenterna är Nordsjälland och i söndags kunde de besegra FC Köpenhamn med 3-1. Det innebär att serieledande Nordsjälland redan är sju poäng före FCK.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FCK kan hantera pressen

Silkeborg slutade på tredje plats i Superliga förra säsongen och den här säsongen inledde man på ett övertygande sätt. På de fyra första ligamatcherna tog man tre segrar och ett kryss, men därefter har man tappat lite momentum.

I kvalet till Europa League fick man se sig besegra efter två jämna matcher mot HJK och man förlorat två av sina tre senaste ligamatcher. I söndags föll man tungt hemma mot Odense efter att gästerna avgjort matchen på tilläggstid. I omgången dessförinnan tog man emellertid en fin skalp borta mot Nordsjälland som besegrades med 2-0.

Förra säsongen var det jämna matcher när FC Köpenhamn och Silkeborg möttes. De två första mötena slutade 0-0 och i mästerskapsrundan vann båda sina respektive hemmamatcher.

För FC Köpenhamn blev den senaste matchen mot Nordsjälland ett bakslag efter triumfen i Turkiet ett par dagar innan. Generellt har man visserligen blandat och gett en hel del, men jag tror att den sämre insatsen senast delvis berodde på att man inte lyckades ladda om mentalt.

Nu är de regerande mästarna pressade att rycka upp sig då man knappast har råd att tappa mer mark. Det är en press som man är vana vid att kunna hantera och jag tror att man har goda chanser till tre poäng här. Mitt spel blir en rak etta, att FC Köpenhamn vinner till 1.73 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Köpenhamn vinner
Odds: 1.73
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, fredag 2 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: