Speltips Finland – Island 26/3: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 26 March 2022

Det är två jämnstarka landslag som möts när Finland gästas av Island i en träningslandskamp. Matchen spelas lördagen den 26 mars 2022 med avspark kl 17:00.

Finland – Island

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland kämpade väl i VM-kvalet, men det räckte till slut bara till en tredje plats i gruppen. Frankrike vann gruppen och Ukraina slutade tvåa där Finland endast var en poäng efter.

Det hela avgjordes i den sista omgången då Finland tog emot Frankrike. Dessförinnan hade finländarna svarat för en stark insats då man besegrat Bosnien/Hercegovina med 3-1 på bortaplan. Hoppet levde alltså men fransmännen blev en oöverstiglig uppgift och man föll med 2-0 samtidigt som Ukraina vann borta mot Bosnien/Hercegovina.

Finland ska emellertid vara stolta över sina insatser och det är uppenbart att Markku Kanervas landslag har tagit stora kliv uppåt i näringskedjan. Nu får man fortsatta att bygga för framtida mästerskap och härnäst väntar träningslandskamper mot Island följt Slovakien på hemmaplan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland är det nya Island

Finland har på sätt och vis tagit över den roll som uppstickare som Island tidigare ägde. Sedan glansdagarna under Lars Lagerbäck har dock det isländska landslaget tagit ett steg tillbaka till en nivå mer i paritet med vad man kan förvänta sig av en så liten nation.

I VM-kvalet hade Island inte mycket att sätta emot och man blev till slut näst sist i gruppen. På tio matcher skrapade man ihop nio poäng och var därmed sämre än Armenien, Rumänien, Nordmakedonien och Tyskland.

Finlands landslag har just nu ett mer positivt momentum än vad Island har. Som lag fungerar Finland bättre och kan mäta sig med de allra bästa på sett som Island kunde men inte varit kapabla till de senaste åren.

Samtidigt är det två jämnstarka lag på pappret. Ser vi till oddssättningen inför den här matchen så gäller Finland bara som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.35 gånger insatsen.

Av de sju VM-kvalmatcher som Island spelade under hösten så vann man bara en – mot Liechtenstein hemma. Finland har gjort det bättre än Island de senaste åren och på hemmaplan i en träningslandskampen så anser jag att de bör ses som större favoriter än vad man är hos spelbolagen. Mitt spel blir Finland 0 (asian handicap) till 1.63 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Finland 0 (asian)
Odds: 1.63
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, lördag 26 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: