15 november 2019 Finland Liechtenstein Speltips

Speltips Finland – Rumänien 23/9: Fördel hemmalaget

Finland och Rumänien är båda pressade att vinna när de ställs mot varandra i den näst sista omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas fredagen den 23 september 2022 med avspark kl 20:45.

Med två matcher kvar att spela av gruppspelet i Nations League är det Bosnien-Hercegovina som toppar B-divisionens grupp 3 före Montenegro. Finland ligger på tredje plats med tre poäng upp till de sistnämnda och Rumänien ligger sist med sina tre inspelade poäng.

Finland inledde det här gruppspelet med två hemmamatcher där man gjorde helt okej ifrån sig. I den första matchen blev det dock bara 1-1 mot Bosnien-Hercegovina efter att gästerna kvitterat på tilläggstid. Därefter kunde man besegra Montenegro med 2-0.

I de två efterföljande bortamatcherna gick det dock tyngre. Man föll först med 1-0 i Rumänien och därefter tappade man en 2-1-ledning till förlust med 3-2 mot Bosnien-Hercegovina.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland har förtjänat mer

Rumänien tog sina enda poäng i segermatchen hemma mot Finland och i de övriga tre matcherna har man åkt på däng. Målet man gjorde mot Finland är också det enda man har mäktat med i detta Nations League så här långt.

Man inledde med bortaförluster mot Montenegro och Bosnien-Hercegovina och i den senaste matchen i somras blev det förlust med klara 3-0 hemma mot Montenegro. Rumänien har nu kvar att möta Finland och Bosnien-Hercegovina och de behöver då sannolikt vinna båda matcherna om de ska kunna utmana om de två topplaceringarna.

Det här är en, på pappret, väldigt jämn grupp och förutsättningarna inför den här matchen likaså. Som jag ser det bör dock Finland ha relativt goda chanser att vinna den här matchen, mycket tack vare hemmaplansfördelen.

Markku Kanervas landslag har hållit en hög nivå under en lång tid nu och organisationsmässigt är man väldigt väl sammansvetsade. De har inte riktigt fått resultaten med sig i Nations League så här långt där man med fog kan tycka att de har förtjänat lite mer.

Det här lär bli en jämn och tät batalj, men jag finner anledning att tro att finnarna kommer att dra det längsta strået. Mitt spel blir en rak etta, att Finland vinner till 2.30 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Finland vinner
Odds: 2.30
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp:
20:45, fredag 23 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: