Speltips Forest Green Rovers – Brighton 24/8: Intressant tränarduell

Martin Efvergren Publicerat: 24 August 2022

Forest Green Rovers hemmahörandes i League One tar emot Brighton & Hove Albion i den andra omgången av Ligacupen (EFL Cup). Matchen spelas onsdagen den 24 augusti 2022 med avspark kl 20:45.

Forest Green Rovers – Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Forest Green Rovers kommer från en fin säsong då man vann League Two och är nu nykomlingar i League One. Walesaren Robert Edwards ledde laget till seriesegern, men har sedan dess lämnat för Watford.

Ny på tränarposten i Forest Green Rovers är istället Ian Burchnall som senast ledde Notts County, men som ju var huvudtränare för Östersunds FK dessförinnan. Nu ställs han alltså mot sin föregångare i den klubben, Graham Potter, vilket är en intressant aspekt inför det här mötet i Ligacupen.

Burchnall har emellertid inte fått någon lysande start i sin nya klubb. Efter fyra ligamatcher har man tagit fyra poäng och man kommer från en 3-0-förlust hemma mot Plymouth i lördags.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte den bredaste truppen

Graham Potter förde sitt Brighton & Hove Albion till en nionde plats i Premier League förra säsongen. Av säsongsinledningen att döma ser man ut att fortsätta överträffa sig själva den här säsongen.

I premiären åkte man till Old Trafford och, mer eller mindre, ägde den tillställningen när man vann med 2-1 mot Manchester United. Därefter gick man en jämn batalj hemma mot Newcastle som slutade mållös och i helgen besegrade man West Ham med 2-0 på bortaplan.

Trots ett flertal större spelarförsäljningar tycks inte Brighton tappa i kvalitet. Det är förstås Potters tränargärning som är den stora förklaringen till detta och så långe de får behålla kan de mäta sig med de bästa i Premier League.

Nu väntar så en annan typ av uppgift där Brighton definitivt inte slår ur underläge. Vi har att göra med två tränare som känner varandra väl och jag kan tänka mig att Ian Burchnall är rejält sugen på att försöka göra något bra av den här möjligheten.

Brighton har inte en av de bredaste trupperna i PL och om Potter väljer att rotera tror jag att det här kan bli jämnare än förväntat. Mitt spel blir Forest Green Rovers +1.5 (asian) till 1.66 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Forest Green Rovers + 1.5 (asian)
Odds: 1.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, onsdag 24 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: