Speltips Frölunda – Växjö 1/4: Kvartsfinal

Martin Efvergren Publicerat: 1 April 2022

Frölunda och Växjö Lakers drabbar samman i den första matchen av denna kvartsfinalserie. Matchen spelas fredagen den 1 april 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Frölunda – Växjö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda och Växjö har hållit jämna steg i SHL den här säsongen och någon klar favorit finns inte när de nu möts i kvartsfinalen av SM-slutspelet. Frölunda slutade emellertid två poäng före de regerande mästarna Växjö. I tabellen blev de fyra respektive femma i grundserien.

De två poängen fler som Frölunda tog kan dock bli värdefulla. Det innebär att man får inleda på hemmais och får därmed totalt en match mer i Göteborg.

Frölunda hade en sämre period i mars månad, men avslutade grundserien på ett grundserien på ett positivt sätt. Man vann sina tre sista matcher då man besegrade Rögle och Djurgården efter förlängning och i den sista omgången, för en dryg vecka sedan, slog man Linköping med 3-1 hemma.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

2010-talets två bästa tränare

Växjö Lakers är regerande mästare men man var inte favorittippade inför den här säsongen. Att försvara ett SM-guld är det inte många som lyckats med på senare år och det är väl framförallt den faktorn som inte talar till deras fördel.

Sam Hallam gör nu sin sista säsong på en era som varit imponerande framgångsrik. Frågan är nu om sista slutspelet med gänget kan avslutas på topp.

Precis som Frölunda så avslutade Växjö grundserien med tre raka segrar. I den första av de tre matcherna var det då just Frölunda som Växjö kunde fälla med siffrorna 5-2 på hemmais.

Ser vi till inbördes möten är det dock fördel Frölunda. De hade nämligen tidigare vunnit de tre övriga mötena den här säsongen. Senast man vann var den 10:e mars i Göteborg där Frölunda vann med 5-4 efter förlängning. Hemmaplansfördelen gör också Frölunda till favoriter i den här första kvartsfinalen.

Senast de möttes i Göteborg blev det alltså totalt åtta mål under ordinarie tid och samtliga matcher har varit relativt målrika mellan de här lagen den här säsongen. När det vankas slutspel brukar det tätas till och bli mer målsnålt, men jag finner ändå anledning att tro att det kommer göras en del mål i den här matchen.

Det här är ett möte mellan det sena 2000-talets två främsta svenska hockeytränare och både Roger Rönnberg och Sam Hallam står för en offensiv filosofi. Jag räknar med en jämn och underhållande kvartsfinalserie och jag tror på en rivstart. Mitt spel blir att det kommer göras över 4.5 mål totalt i den här matchen till 1.65 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 4.5 mål
Odds: 1.65
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, fredag 1 april 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: