Fulham

Speltips Fulham – Blackpool 29/1: Hysterisk form

De formstarka serieledarna Fulham FC tar emot mittenlaget Blackpool FC i den 28:e omgången av Championship. Matchen spelas lördagen den 29 januari 2022 med avspark kl 16:00 på Craven Cottage.

Fulham ser, av allt att döma, ut att vara på väg tillbaka till Premier League. Efter 27 spelade matcher i Championship toppar man tabellen med åtta poängs marginal ner till trean Bournemouth.

Fulham har alltså kopplat greppet om en av de två uppflyttningsplatserna och man kommer till den här matchen med en smått hysterisk målform. Man har vunnit de fyra senaste ligamatcherna och totalt har man hängt hela 22 kassar på dessa fyra matcher.

Efter två raka 6-2-segrar hemma mot Bristol och Birmingham blev det emellertid en jämnare fight när man i lördags besegrade Stoke på bortaplan med 3-2.

Det är med andra ord en tuff uppgift som väntar för Blackpool då man beger sig till London och Craven Cottage. De kommer dock med en två raka segrar i ligaspelet bakom sig, vilket gör att man har rört sig upp till en 14:e plats i den haltande tabellen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fulhams ketchup-effekt

Blackpool är nykomlingar i Championship efter att man kvalat sig upp från League One förra säsongen. Så här långt får man säga att man har gjort bra då man skaffat sig viss marginal ner till bottenstriden.

I lördags besegrade man Millwall hemma med 1-0 och i omgången dessförinnan vann man med samma siffror hemma mot Hull. Däremellan blev man dock utslagna ur FA-cupen av Hartlepool.

Blackpool kommer alltså från två raka 1-0-segrar i ligaspelet och 1-0 blev också resultatet då man lyckades vinna hemmamötet mot Fulham i september. Att man vann den matchen gör dem dock inte till något annat än stora underdogs hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att Blackpool vinner ger omkring hela 11.00 gånger insatsen.

Fulhams otroliga målfabrikation de senaste matcherna är anmärkningsvärd på många sätt. Dels är det förstås grymt att man lyckats göra 22 mål på fyra matcher, men det är också intressant eftersom man dessförinnan hade väldigt svårt att göra mål i sex raka matcher. Man gjorde nämligen inte mer än ett mål i någon av dessa föregående matcher.

Den berömda ketchup-effekten har alltså varit enorm för Marco Silvas manskap och frågan är om något lag kan stoppa dem just nu. Jag kan i alla fall inte se att Blackpool ska kunna rubba dem i den här matchen.

Fulham saknar Cavaleiro som är skadad och eventuellt Seri som varit på landslagsuppdrag i de afrikanska mästerskapen. Blackpool har fler avbräck då man sex spelare på skadelistan, däribland Maxwell, Carey och Ward.

Jag räknar inte med att Fulham fortsätter snitta över fem mål per match, men jag räknar med att man kommer se till att vinna den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir därför Fulham -1.5 (asian handicap) till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fulham -1.5 (asian)
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 29 januari 2022
TV:  [viasatextra]
Stream: 

Jämför odds: