9 oktober 2016 Moldavien Irland

Speltips Irland – Skottland 11/6: Brittiskt derby

Lördagskvällen bjuder på ett brittiskt derby när Irland och Skottland drabbar samman i B-divisionen av Nations League. Matchen spelas den 11 juni 2022 med avspark kl 18:00.

Irland har kammat noll efter två matcher i Nations League och ligger därmed sist i en grupp tillsammans med Skottland, Armenien och Ukraina.

Irländarna inledde med att möta Armenien på bortaplan i den första omgången i lördags. Det blev en jämn tillställning där Irland saknade spetsen framåt då man föll med 1-0 efter att armenierna gjort matchens enda mål med dryga kvarten kvar.

I onsdags saknades återigen den offensiva förmågan då man tog emot Ukraina i Dublin. Gästerna, som kom från en tung förlust mot Wales i VM-playoff-finalen, formerade en reservbetonad men lyckades ändå vinna matchen med 1-0.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett uddlöst Irland

Skottland kommer också från en förlust mot Ukraina men det gällde då en playoff-semifinal i VM-kvalet. De föll då med 3-1 på hemmaplan och därmed gick deras VM-drömmar i kras.

Trots det lyckades man mobilisera kraft till sin första Nations League-match då man tog emot Armenien i onsdags. Skottarna avgjorde matchen i den första halvleken där Ralston och McKenna gjorde varsitt mål. 2-0 stod sig sedan matchen ut.

Nu väntar alltså ett brittiskt prestigemöte mellan två länder med många historiska kopplingar. Irland och Skottland möttes senast i EM-kvalet 2014/15 i två jämna kamper. Mötet på Irland slutade då 1-1 medan Skottland vann på hemmaplan med 1-0.

Mycket talar för en ny jämn batalj och ser vi till oddssättningen är det nästan helt lika. Båda lagen ger runt 2.80 gånger insatsen som vinnare.

Skottland har det något vassare laget på pappret och har gjort bättre ifrån sig på senare år. Därtill har Irland förlorat båda sina inledande matcher i Nations League. Irlands hemmaplansfördel jämnar emellertid ut förutsättningarna.

Som jag ser det är det ändå fördel Skottland. De kommer från en stark höst i VM-kvalet och de har individuell kvalitet som Irland saknar. Irland har därtill sett väldigt uddlösa ut i de senaste matcherna, ett problem som de haft med sig i flera år. Mitt spel blir därför Skottland 0 (asian handicap) till 1.94 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skottland 0 (asian handicap)
Odds: 1.94
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00, lördag 11 juni 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: