Speltips Irland – Ukraina 8/6: Mental prövning

Martin Efvergren Publicerat: 8 June 2022

Irland och Ukraina gör upp i B-divisionen av Nations League. Matchen spelas onsdagen den 8 juni 2022 med avspark kl 20:45.

Irland – Ukraina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Irland och Ukraina kommer båda från varsitt nederlag där de sistnämndas playoff-förlust svider mest. Nu går Ukraina in i Nations League där Irland redan har spelat en match. De övriga lagen i den här gruppen är Armenien och Skottland som möts samtidigt som den här matchen.

För Irlands del blev det ingen lyckad premiär då man föll på bortaplan mot Armenien med 1-0 i lördags. De har sedan länge haft problem att vinna den här typen av matcher som man förväntas föra och insatsen senast var inte ett steg i rätt riktning för Stephen Kennys manskap.

Irland kommer annars från ett VM-kval där man inte var speciellt nära att nå ett avancemang. Man slutade trea gruppen med åtta poäng upp till tvåan Portugal.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Orkar Ukraina ladda om?

Det är inte svårt att känna med Ukraina just nu. Trots allt som pågår har man lyckats samla ett landslag som nu spelat två tuffa playoff-matcher och man har gjort det med den äran. Men någon VM-biljett blev det ändå inte.

Förra onsdagen stod man för en fin insats då man besegrade Skottland med 3-1 på bortaplan i playoff-semifinalen. I söndags väntade så en direkt avgörande playoff-final mot Wales där man var det spelförande laget utan att lyckas få bollen i mål. Istället var det hemmalaget Wales som kunde göra mål på en frispark i den första halvleken. Ukraina försökte sedan med allt de hade men Wales försvarade sig väl och vann matchen med 1-0.

Med den urladdningen och den efterföljande besvikelsen i ryggen ska nu Oleksandr Petrakovs landslag försöka ladda om batterierna till den här Nations League-matchen. Det lär inte vara det enklaste.

Irland gäller också som knappa favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.40 gånger insatsen.

Om vi bortser från de rådande omständigheterna så är Ukraina ett bättre lag än Irland. Framförallt har de en spets som irländarna inte kan mäta sig med. Frågan är nu bara om de kan ladda om mentalt. Nånstans tror jag ändå att de kommer kunna göra det så snart de går ut på planen med den ukrainska flaggan på bröstet.

Utgången känns dock oviss. Spelbolagen lutar tydligt åt att det här kommer att bli målsnålt, men jag är inte så säker på det utan finner ett spelvärde i det motsatta. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 2.05 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, onsdag 8 juli 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: