11 september 2017 IFK Göteborg Djurgården

Speltips Kalmar – Djurgården 12/3: Svenska Cupen

Kalmar FF och Djurgårdens IF drabbar samman i kvartsfinalen av Svenska Cupen. Matchen spelas lördagen den 12 mars 2022 med avspark kl 13:00.

Kalmar FF var kanske förra säsongens främsta positiva överraskning i Allsvenskan. Det blev till slut en sjätte plats för ett KFF som de två föregående säsongerna tvingats kvala sig kvar. Framförallt var nog det mest överraskande att man så snabbt kunde bli så mycket bättre med ett helt nytt spelsätt implementerat av Henrik Rydström.

Hursomhelst jagar man nu en Europa-plats och en titel då man tagit sig till den här kvartsfinalen av Svenska Cupen efter att ha gått rent i gruppen. Trots en hel del skadebekymmer lyckades man, i tur och ordning, besegra Trelleborg, Sylvia och Sirius.

Djurgården gick inte rent i sin grupp efter att man i lördags tappat en ledning till Halmstad. Den matchen på Tele2 Arena slutade 1-1 efter att gästerna kvitterat i slutminuterna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Djurgården var inte nöjda med hur man slutförde matchen mot Halmstad senast, men då man vunnit de två föregående matcherna var gruppsegern aldrig direkt hotad.

DIF svarade för sin bästa insats i den andra matchen då man besegrade Brommapojkarna borta med 3-0. I premiären hemma mot Brage fick man det inte riktigt att stämma men man dominerade matchen och vann efter ett sent avgörande mål av nyförvärvet Victor Edvardsen.

Poängtappet mot Halmstad innebär att Djurgården tvingas spela på bortaplan i den här kvartsfinalen. Trots det gäller ändå Djurgården som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak tvåa ger omkring 2.25 gånger insatsen.

Ser vi till inbördes möten är det klar fördel Djurgården. Förra säsongen vann man med 1-0 i Kalmar och 3-2 hemma. De vinsterna gör att DIF står på sju raka segrar mot Kalmar.

Kalmars hemmaplansfördel gör dock att det här, utifrån min synvinkel, känns helt jämnt på förhand. Inget av lagen har direkt imponerat i gruppspelet, men båda har ett stabilt grundspel. Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning.

Kalmar och Djurgården tillhörde båda de målsnålare lagen i Allsvenskan förra säsongen. I synnerhet gäller det Djurgårdens bortafacit. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till fina 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00, lördag 12 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: