Speltips Karen Khachanov – Casper Ruud 9/9: Semifinal i US Open

Martin Efvergren Publicerat: 9 September 2022

Casper Ruud gäller som favorit inför mötet mot Karen Khachanov i semifinalen av US Open 2022. Matchen spelas fredagen den 9 september med start från kl 21:00 svensk tid.

Karen Khachanov – Casper Ruud

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriter har fallit och vissa kom aldrig till spel i årets US Open. Det gör att möjligheterna för Casper Ruud har öppnat upp sig och skulle han gå hela vägen blir han den första norrmannen att vinna en Grand Slam och därtill skulle han ta klivet upp som världsetta på ATP-rankingen.

Ruud var inför turneringen rankad som nummer sju i världen och han har övertygat fram till den här semifinalen. Framförallt svarade han för en mycket fin insats i tisdags då han slog ut Berrettini i kvartsfinalen.

Den 23-årige norrmannen kom ut starkt och satte direkt tonen i matchen. Han vann första och andra set med 6-1, 6-4, men bjöds på tuffare motstånd i det tredje. Setet gick till tiebreak där Ruud darrade något i avgörande lägen. Till slut kunde han dock vinna även det setet och nu ställs han alltså mot Karen Khachanov i semifinalen av US Open 2022.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En mental prövning

Den reslige ryssen Karen Khachanov var inför US Open rankad som nummer 31 i världen. Han har dock överträffat förväntningarna där segern mot Nick Kyrgios i kvartsfinalen är den stora skalpen så här långt.

Under natten till onsdag kunde Khachanov besegra favoriten Kyrgios efter en dramatisk femsetare på Arthur Ashe Stadium. Khachanov vann första set och redan då tog australiensaren en medicinsk timeout på grund av en knäskada.

Kyrgios blev, i vanlig ordning, alltmer frustrerad, men höll ändå i och tog matchen till ett femte set efter avgörande i tiebreak i det fjärde. Till slut var Khachanov emellertid den piggare och starkare spelaren och kunde vinna det femte med 6-4.

Casper Ruud och Karen Khachanov har bara mötts en gång tidigare och det var för två år sedan i Rom. Den gången vann Ruud med 2-1 i set och norrmannen gäller alltså som favorit när de nu möts igen. Ett rakt spel på att Ruud vinner ger endast omkring 1.56 gånger insatsen.

Casper Ruud har nu ett gyllne läge att bli historisk som den förste norrmannen att vinna en Grand Slam. Jag tror dock att han kommer ställas på tufft motstånd i den här semifinalen. Det är alltid en mental spärr som måste brytas för att man ska vinna den här typen av turneringar och ingen av dessa två spelare har den erfarenheten.

Detta att båda spelarna kan bli hämmade när det ska avgöras tror jag borgar att det här kan bli en längre match. Mitt spel blir att det kommer spelas över 39.5 game totalt till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 39.5 game
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 9 september 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: