Speltips Leeds – Barnsley 24/8: Ligacupen

Martin Efvergren Publicerat: 24 August 2022

Ett Leeds United som har inlett säsongen lovande tar emot Barnsley i den andra omgången av Ligacupen (EFL Cup). Matchen spelas onsdagen den 24 augusti 2022 med avspark kl 20:45.

Leeds – Barnsley

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds United kommer från en tuff andra säsong i Premier League och känslan efter de tre första omgångarna av årets säsong lär vara mycket god. Med två segrar och ett kryss har man skaffat sig välbehövlig arbetsro inför fortsättningen.

Jesse Marsch klev in i februari då Leeds befann sig i fritt fall och kunde rädda kvar laget i Premier League. Till den här säsongen hade man tappat två bärande pjäser i Raphina och Phillips, men man ser ut att ha hittat fullgoda ersättare.

En av dem är Brendan Aaronson som visade vägen då man i helgen besegrade Chelsea med 3-0 hemma. En imponerande insats av ett Leeds som därmed vunnit sina två hemmamatcher samt kryssat borta mot Southampton.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Leeds hade det tufft i Premier League förra säsongen, men än värre var det för Barnsley FC åkte ur Championship. Laget kämpade i motvind genom hela säsongen och slutade sist i tabellen med blott 30 poäng på 46 matcher.

Poya Asbaghi lyckades inte vända den sjunkande skutan och ny manager sedan i somras är Michael Duff som senast kommer från Cheltenham. Inledningsvis har det inte blivit någon succé i ligaspelet, men man tog en fin skalp i Ligacupens första omgång borta mot Middlesbrough. Man kunde då vinna med 1-0 efter att Josh Benson tryckt in matchens enda mål på tilläggstid.

I helgen föll man dock med 3-0 hemma mot Wycombe Wanderers och man står därmed kvar på fem poäng efter de sex första omgångarna i League One.

Leeds gäller nu som stora favoriter inför den här matchen och det är svårt att se att det skulle finnas några uppenbara skrällchanser. Underskattning är väl den enda faktorn då Leeds kommer från något av en urladdning i lördags.

Jesse Marsch ser ut att ha hittat rätt i Leeds och lär vara mån om att bygga vidare på den fina trenden. Grunderna i spelet sitter och det bör räcka räcka långt mot en motståndare av Barnsleys kaliber. Mitt spel blir Leeds -1.5 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leeds -1.5 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, onsdag 24 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: