Speltips Malmö – Djurgården 20/10: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 20 October 2022

Ett tungt toppmöte väntar i den dramatiska upplösningen av årets allsvenskan då Malmö möter Djurgården under torsdagen.

Malmö - Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen förlorade i den senaste omgången och i och med det så var det många drömmer som förmodligen krossades i båda lägren. Nu gäller det att rädda det som räddas kan från säsongen och en vinst i torsdagens stormöte är viktigt för båda lagen.

Malmö är dock sensationellt nog i stort sett borträknade från Europaplatserna. De har sex poäng upp till Djurgården på tredje plats, men även om de vinner här och minskar avståndet så har både Kalmar och AIK fem poäng mer inför omgången och är båda i fin form. Matematiskt så går det, men det ska väldigt mycket till.

Förlusten borta mot IFK Göteborg i måndags var i alla fall en rejäl törn för Malmös ambitioner om att nå topp tre. Det såg hyfsat bra ut för Malmös del med en ledning i halvtid och deras första mål efter fyra raka matchers måltorka. Men det vände i andra då Blåvitt kom tillbaka och tog en tung seger mot Malmö, vilket de inte får chansen till ofta.

Detta lär bli en säsong som Malmö gärna glömmer, men med det sagt så lär de vilja avsluta starkt och bevisa sig. MFF har fortfarande väldigt mycket att säga till om i toppstriden då de möter både Djurgården och Häcken innan säsongen är över.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har tappat sitt guldläge

Från att ha varit solklara guldfavoriter för bara ett par omgångar sedan så har det gått snabbt utför för Djurgården i ligaspelet. Räknar vi in deras insats i Europa så har Djurgården imponerat klart mest av alla svenska klubbar under säsongen, men bland annat på grund av de skador som det har inneburit så har de fallit på mållinjen och ligatiteln kommer att bli väldigt svår att lägga vantarna på vid det här laget.

Förlusten mot Degerfors stod sig riktigt dyrt då de följde upp med avgörande förluster mot både Häcken och AIK. Tre raka förluster hör till ovanligheten för ett lag som bara har sex förluster totalt över säsongen och lär säkert påverka självförtroendet inför torsdagen.

Men detta blir ändå en måstematch för Djurgården som desperat åtminstone lär vilja garantera en plats i topp tre efter en säsong som denna. Med flera tunga skador på Hampus Finndell, Hjalmar Ekdal och Rasmus Schüller så är det dock lättare sagt än gjort att hämta hem tre poäng från Malmö.

Malmös höst har dock varit rakt av deprimerande och de har haft ett precis lika tufft spelschema mot Djurgården, där de dessutom fick spela en tung match på ett regnigt Ullevi så sent som i måndags. Oddsen på Djurgården är väldigt bra här i min mening och vi spelar på den raka tvåan för 3.50 hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 3.50
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: