Speltips Malmö – Helsingborg 27/6: Skånederby

Martin Efvergren Publicerat: 27 June 2022

Det står mycket prestige på spel när Skånerivalerna Malmö FF och Helsingborgs IF gör upp i den elfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 27 juni 2022 med avspark kl 19:00.

Malmö – Helsingborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö FF har en problemfylld vår bakom sig där skadefrånvaron varit hög och resultaten i Allsvenskan varit blandade. Milos Milojevic fick ingen enkel start på jobbet, men han har redan bärgat sin första titel i Svenska Cupen och den framgången var nog väldigt viktig för både honom och laget.

Inför cupfinalen mot Hammarby hade MFF förlorat tre raka toppmöten mot AIK, Djurgården och Häcken i Allsvenskan. Visserligen hade man då ett stort manfall, men om man sedan också hade förlorat finalen på Tele2 Arena så hade nog läget varit betydligt mer pressat.

När Allsvenskan nu återstartar så har Malmö FF tagit 18 poäng på 11 matcher. Det poängsnittet måste höjas och möjligheterna till det torde vara goda då skadeläget ser klart bättre ut nu.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt tufft för HIF

Nykomlingarna Helsingborgs IF ser återigen ut att få svårt att etablera sig i Allsvenskan. Efter 11 spelade matcher har man endast skrapat ihop fem poäng, vilket gör att man ligger sist i tabellen inför återstarten.

HIF avslutade våren med fyra raka förluster. Efter förlusten med 4-1 hemma mot Värnamo fick Jörgen Lennartsson sparken och nu är det Mattias Lindström och Alvaro Santos som ska försöka få laget att lyfta. De ledde laget i den sista matchen innan uppehållet då man gjorde en okej prestation när man förlorade med 2-1 hemma mot AIK.

Ser vi till inbördes möten mellan de här båda rivalerna är det, föga förvånande, fördel Malmö FF. De har vunnit de fem senaste mötena och gäller även som stora favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.26 gånger insatsen.

Helsingborg ligger pyrt till och är i behov av förstärkningar. Under uppehållet har man tappat Albert Ejupi och centrallinje ser för närvarande tunn ut. På pluskonton hör dock att Wilhelm Loeper är tillbaka efter långtidsskada.

Jag har mycket svårt att se att Helsingborg ska ha någon chans till poäng här. Offensivt har Malmö visserligen inte imponerat så här långt, men Milojevic är på rätt väg vad gäller försvarsorganisationen.

Jag räknar inte med att MFF kommer att ösa in mål i den här matchen heller, men jag finner god anledning att tro att man kommer göra vad som krävs för att ta tre poäng samt att man kommer att dominera matchbilden stort. Mitt spel blir att Malmö FF vinner och håller nollan till 1.83 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner & håller nollan
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 27 juni 2022
TV: 
Stream:  Discovery+