9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips Midtjylland – Nordsjälland 7/11: Jämn batalj

FC Midtjylland gästas av serieledarna FC Nordsjälland i den 16:e omgången av Superliga. Matchen spelas måndagen den 7 november 2022 med avspark kl 19:00.

FC Midtjylland kunde i torsdags säkra andraplatsen i den snortighta grupp F i Europa League. Man slog då Sturm Graz hemma med 2-0 i den sista gruppspelsmatchen vilket innebar att samtliga lag slutade på åtta poäng. Tack vare fördel i inbördes möten slutade Midtjylland före både Sturm Graz och Lazio som man ju slog med hela 5-1 i september.

Starkt jobbat av spanjoren Albert Capellas manskap i Europa-spelet med andra ord, men i Superliga har det gått desto trögare. I den senaste omgången föll man med 2-1 hemma mot Odense efter att gästerna avgjort på tilläggstid. Därmed står man kvar på 21 poäng efter 15 matcher och avståndet upp till Nordsjälland i topp är således tio poäng inför det här mötet.

Försvarsstarka Nordsjälland

FC Nordsjälland, med en av de yngsta trupperna inom elitfotbollen, har kopplat greppet om serieledningen i Superliga. Detta då storheter som FC Köpenhamn, Midtjylland och Bröndby inte har levt upp till förväntningarna så här långt.

Nordsjälland kommer till det här mötet med två raka segrar och sex raka matcher utan förlust. För en dryg vecka sedan slog man Horsens med 2-0 hemma och dessförinnan vann med samma siffror borta mot Randers.

Midtjylland och Nordsjälland har redan mötts en gång den här säsongen. Den matchen, som spelades så sent som den 11:e september, slutade 1-1 efter att gästande Midtjylland kvitterat på tilläggstid.

Nordsjälland är nu hela tio poäng före Midtjylland, men det är ändå de sistnämnda som gäller som favoriter inför det här mötet. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.20 gånger insatsen.

Nordsjälland har hållit nollan i sina två senaste matcher och har bara släppt in två på sina fem senaste matcher. Spelbolagen lutar åt att det här kommer att bli ganska målrikt, men jag finner ett bättre spelvärde i det motsatte. Jag räknar med att det här blir en jämn och tät batalj precis som när de senast möttes. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 7 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: