Speltips Mjällby – Häcken 10/7: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 10 July 2022

Mjällby AIF tar emot serieledarna BK Häcken i den 13:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas söndagen den 10 juli 2022 med avspark kl 15:00.

Mjällby – Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby fick en kanonstart på säsongen i Allsvenskan och har hela tiden varit jobbiga att möta. Framförallt har man varit solida bakåt och mycket effektiva framåt. Efter 12 spelade matcher har man tagit 19 vilket ger en mittenplacering i tabellen.

Att Mjällby är jobbiga att möta kan nog inte minst AIK skriva under på. De lyckades aldrig få hål på ett lågt försvarande Mjällby då man förlorade med 1-0 på Friends Arena förra helgen. Därmed bröt Andreas Brännströms manskap AIK:s långa hemmasvit samtidigt som man bröt sin egen svit på fem raka matcher utan seger.

I omgången dessförinnan spelade Mjällby 1-1 hemma mot Norrköping efter att man, som flertalet gånger förut, räddat poäng i slutskedet.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby har överpresterat

Häcken är årets främsta positiva utropstecken och frågan är nu om det här laget har ett SM-guld i sig. Man avslutade våren väldigt starkt då man tog fem raka segrar, men sedan återstarten har det blivit två raka kryss. Efter 12 matcher har man tagit 25 poäng och toppar därmed tabellen trots att man spelat en match färre än AIK och Djurgården.

Det har alltså inte blivit någon seger i de två senaste matcherna, men man ställts mot tufft motstånd. I återstarten spelade man 2-2 borta mot Hammarby efter att ha tappat en 2-0-ledning i slutskedet. Senast blev det sedan 1-1 hemma mot Elfsborg i en match där man ändå övertygade spelmässigt.

De senaste mötena mellan Mjällby och Häcken har varit jämna. De tre senaste matcherna har slutat oavgjort där förra säsongens möten slutade 1-1 på Strandvallen och 0-0 på Bravida Arena.

Häcken är dock ett bra mycket bättre lag i år än jämfört med fjolåret och jag tror man har goda chanser att ta tre poäng här. Underlaget kan tala till deras nackdel, men det har inte varit en faktor den här säsongen då Häcken har slagit gräslagen Malmö, Värnamo, och Degerfors på bortaplan. Totalt sett har de bara en förlust den här säsongen och den kom hemma mot IFK Göteborg.

Känslan är att Mjällby har tagit lite fler poäng än vad man ”förtjänar” och det understryks av statistiken. Ser vi till xG-värdet så är man faktiskt sämst i hela Allsvenskan. Bäst i den statistiken är Häcken och framförallt är man då seriens bästa bortalag vad gäller expected goals.

Sammantaget gör detta att jag tror att Häcken kommer att gå segrande från den här bataljen. Mitt spel blir en rak tvåa, att Häcken vinner till fina 2.02 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 2.02
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 10 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: