Speltips Nederländerna – Sverige 9/7: EM-premiär

Martin Efvergren Publicerat: 9 July 2022

Gruppfavoriterna Sverige och Holland drabbar samman direkt i premiären av dam-EM 2022. Matchen spelas lördagen den 9 juli med avspark kl 21:00 på Bramall Lane i Sheffield.

Nederländerna – Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige och de regerande Europamästarna Nederländerna gäller båda som två av de främsta favoriterna att vinna EM 2022. De är således också klara gruppfavoriter i grupp C som även består av Schweiz och Portugal.

Nederländerna vann EM på hemmaplan 2017, men har sedan dess inte fått till det lika väl i de efterföljande mästerskapen. Engelsmannen Mark Parsons tog över som förbundskapten förra hösten och ska nu försöka få det här stjärnfyllda laget att lyfta på nytt.

Framförallt förfogar Parsons över en potent offensiv där Arsenals Vivianne Miedema och Lieke Martens som nyligen skrev på för PSG är två av världens bästa.

I genrepet inför EM besegrade man Finland med 2-0, men för ett par veckor sedan föll man också mot England med hela 5-1 i en träningsmatch.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 120 kronor gratisspel hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oerhört jämnt på förhand

Sverige är Europas högsta rankade land och går in i den här turneringen med en svansföring som man kanske kan kalla osvensk, det vill säga hög. Med tanke på hur starkt laget ser ut på pappret och vad man tidigare presterat är det emellertid fullt rimligt att gå in med den uttala målsättningen att ro hem EM-bucklan.

Peter Gerhardsson har lyft det här laget med sitt ledarskap och hans spelmodell är nu väl etablerad. Etablerade och meriterade är även de flesta spelarna i truppen – utan att vara på dekis.

Nederländernas förbundskapten har inte haft lika lång tid att sätta sina idéer och det kan tala till Sveriges fördel i den här premiären. Att man är väldigt sammansvetsade och på det klara med vad som förväntas. Förutsättningarna är dock oerhört jämna och hos spelbolagen är det, i princip, helt jämnt mellan lagen.

Vi har att göra med två landslag som har en offensiv grundidé och jag tror att det kan bli en relativt öppen matchbild. Jag håller Sverige som knappa favoriter, men det kan komma att gå ruskigt fort om/när nederländskornas ges offensiva ytor. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.90 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.90
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, lördag 9 juli 2022
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: