12 juni 2018 Speltips inför Maximilian Marterer - Viktor Galovic atp stuttgart

Speltips Nick Kyrgios – Rafael Nadal 8/7: Walkover

Rafael har tvingats lämna walkover inför den här semifinalen. Matchen är således inte spelbar

Inför årets upplaga av Wimbledon har en stor del av diskussionen handlat om att startfältet på herrsidan är det svagaste på många år. Det ligger en hel del i detta påstående, men samtidigt har såväl Rafael Nadal som Novak Djokovic varit med i turneringen, vid sidan om tunga namn som Stefanos Tsitsipas, Andy Murray och Nick Kyrgios.

Men med de ryska spelarna ute ur leken (ryska och vitryska spelare är bannade av Wimbledon) och med tunga skador på många starka namn, däribland Roger Federer, är det klart att startfältet har blivit något lidande. Men det har också öppnat för en hel del skrällar och flertalet spelare som nu har sina bästa prestationer i en Grand Slam någonsin bakom sig. Lite tråkigt för deras del att ATP-poängen från den här turneringen inte kommer att räknas, till följd av Wimbledons beslut att stänga ute spelare.

Hur som helst har vi fått se många väldigt bra matcher, men i mina ögon återstår det två matcher som har potentialen att blåsa en av stolen. Dels söndagens final, alldeles oavsett vilka som tar sig till den. Det blir alltid en fantastisk tennismatch. Wimbledons final är en riktig högtidsstund för alla oss som älskar tennis.

Men den match som sticker ut allra mest på förhand är semifinalen mellan Nick Kyrgios och Rafa Nadal. Den förstnämnde pratade om matchen redan på sin presskonferens efter kvartsfinalen. Då trodde han att det kunde bli den mest sedda matchen i tv-historien. Det kanske är lite att ta i, men det säger ändå en hel del om vad det är som väntar.

100 KRONOR GRATISSPEL – HOS LEOVEGAS! Det populära spelbolaget LeoVegas är kända för alla mobilspelare. Gillar du betting i mobilen? Då finns det inget mer lämpligt spelbolag än det här. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta gratisspel – 100 kronor hos leovegas!

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Kan Nick Kyrgios skrälla?

Om det är någon gång som Nick Kyrgios ska ta sig hela vägen i en Grand Slam-turneringen är det nu. Dels är startfältet som sagt svagare än (kanske) någonsin, men framförallt är gräs hans favoritunderlag. Det råder ingen tvekan om att han ligger i den absoluta världstoppen när det gäller grästennis.

Det visade Nick Kyrgios redan 2014 när han gjorde debut som wildcard i Wimbledon och då gick till kvartsfinal, bland annat genom att slå just Rafael Nadal. Efter det har han förlorat mot spanjoren på gräset utanför London, varpå det står 1-1 i gräsmatcher inför den här drabbningen.

Men en sak som talar för Nick Kyrgios lite extra mycket nu är att Rafael Nadal inte är i toppform. Det är strul med en sträckning i magen och den krånglande foten är fortfarande lika illa. Han sliter hårt för att överhuvudtaget kunna spela och i kvartsfinalen mot Taylor Fritz fick han spela nästan 4,5 timme innan han kunde säkra en plats i semifinalen. Med bara en vilodag inför semifinalen kommer det att sitta i kroppen på Rafael Nadal.

Å andra sidan är han en av världens mest vältränade idrottsmän (han och Novak Djokovic är riktigt galna när det gäller konditionen och förmågan att återhämta sig). Där är Rafael Nadal hästlängder före Nick Kyrgios.

Det här kommer att bli en tät match, men kanske är det första och enda chansen som Nick Kyrgios får att gå hela vägen i en Grand Slam. Är han verkligen redo att sabba den? Det som är helt otroligt är att Nick Kyrgios är spelbolagens favorit. Vem hade ens kunnat ana det för ett, två eller fyra år sedan? Då var han en minst sagt oseriös tennisspelare samtidigt som Rafael Nadal befäste sin position som kanske bäst någonsin.

Nick Kyrgios att vinna första set spelas till 1,71 gånger insatsen hos LeoVegas. Han har servat otroligt bra hela turneringen och jag tror att han fortsätter på samma sätt i den här matchen. När han är utvilad kommer han bli svår att breaka, samtidigt som Rafa Nadal har haft uppenbara problem med serven.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Speltips:

Speltips: Kyrgios vinner första set
Odds: 1.71
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 16:30, fredag 8 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: