Speltips Norge – Nordirland 7/7: Smakstart

Axel Sjödin Publicerat: 6 July 2022

EM 2022 på damsidan har dragit igång och mästerskapets andra match spelas under torsdagen mellan Norge och Nordirland.

Norge - Nordirland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge går in som oerhört tunga favoriter mot Nordirland under torsdagskvällen. Oddsen hos spelbolagen ligger på runt 1.05 gånger pengarna för att vårt grannland i väst ska gå segrande ur sin öppningsmatch i turneringen.

Då Norge inte lyckades kvala in till OS förra året, där Sverige kom tvåa, så var de nu tre år sedan de senast spelade ett stort mästerskap. Då föll de mot sin nuvarande gruppmotståndare England med 0-3 i kvartsfinalen.

Att de får möta Nordirland i öppningsmatchen är i alla fall tacksamt. Då de förlorade tre raka matcher i gruppen senaste EM. Men det ser mer lovande ut den här gången och inför turneringen så har de stått för två stabila segrar mot Nya Zeeland och Danmark i träningslandskamper.

Norge tillhör dock långt ifrån någon favorit till att utmana om titeln, men borde kunna komma ut ur gruppen som tvåa bakom England om inte annat.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nordirland ska inte ha en chans i turneringen

Motståndet har knappast gjort något avtryck i världsfotbollen och lyckades med en hårsmån med att kvala in i mästerskapet. Genom bortamålsregeln i inbördes möten så slutade de över Wales i kvalgruppen, trots att Wales hade en överlägsen målskillnad gentemot det defensivt bräckliga Nordirland.

De råkade också vara i samma kvalgrupp som just Norge och matcherna lagen emellan inger knappast något större hopp om att lyckas sno åt sig en poäng i premiären. Båda mötena mot norskorna slutade 0-6 och det var aldrig något snack om att Nordirland skulle kunna utmana. Detta var dock för snart tre år sedan, men det har inte skett några större förändringar i styrkeförhållandena sedan dess.

Tillsammans med Finland så tillhör Nordirland förmodligen de svagaste lagen som deltar i turneringen. Uppladdningen inför har inte heller varit särskilt förtroendeingivande med fyra raka förluster, inklusive två mot Österrike och England som är de andra lagen i gruppen.

Norge lär förmodligen köra över sitt motstånd här och vi spelar därmed på att de tar en bekväm seger mot Nordirland med -3 asian handicap för oddsen 2.07 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norge -3 asian
Odds: 2.07
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: