Speltips Ons Jabeur – Tatjana Maria 7/7: Wimbledon

Axel Sjödin Publicerat: 6 July 2022

Den första av två semifinaler på damsidan spelas mellan tunisiskan Ons Jabeur och tyskan Tatjana Maria.

Ons Jabeur - Tatjana Maria

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Världstvåan Ons Jabeur gäller numera som turneringsfavorit då den polska världsettan Iga Swiatek föll i den tredje rundan mot franska Alizé Cornet. Hon är storfavorit i mötet mot uppstickaren Tatjana Maria i semifinalen och nu gäller det bara att kunna prestera under press.

Ons Jabeur lyckades hålla för favorittrycket mot Marie Bouzkova i kvartsfinalen, trots att hon förlorade första setet. Det slutade tillslut med siffrorna 3-6, 6-1, 6-1 och efter en lite skakig inledning så var det inget snack om vem som skulle vidare till semifinalen.

Detta är första gången någonsin som den 27-åriga tunisiskan tar sig vidare till en semifinal i en Grand Slam-turnering. Tidigare hade hon bara nått kvartsfinal vid två tillfällen, men förväntas nu kamma hem sin första stora Grand Slam-titel om inte något går fel på vägen.

Hittills så har hon sett säker ut och setet mot Bouzkova var också det första hon tappade under turneringen. Förvisso så har motståndet inte varit det vassaste, men det är numera hennes turnering att förlora.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tatjana Marias framgångar har varit en saga

Tyska Tatjana har varit turneringens stora överraskning såhär långt då den rutinerade tyskan inte ens befinner sig i topp hundra i världsrankingen och aldrig har tagit sig förbi den tredje rundan i sin femton år långa karriär av Grand Slam-turneringar.

Men redan i den andra rundan överraskade hon genom att slå ut rumänska Sorana Cirstea med 6-3, 1-6, 7-5. Detta följde hon upp med att slå ut världsfemman Maria Sakkari med 6-3, 7-5 i efterföljande runda. Redan där hade hon klarat av mer än förväntat.

Världstolvan Jelena Ostapenko från Lettland skulle dock gå samma öde till mötes i en oerhört jämn match där Tatjana Maria gick segrande med 5-7, 7-5, 7-5. Nu väntar dock ett väldigt tufft motstånd i form av Ons Jabeur, men det är inte heller första gången som många har tänkt att det ska ha tagit stopp för Tatjana Maria.

Tyskan har i alla fall rutin att luta sig tillbaka mot och går in utan någon som helst press att vinna. Det är nog här som sagan tar slut för Tatjana Marias del, men hon har trots allt bevisat att hon kan skaka spelare högt upp i världsrankingen hittills. När det erbjuds hela 3.55 för att hon ska lyckas ta detta till tre set så är det väldigt lockande. Vi spelar därmed på att matchen går över 2,5 set för 3.55 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 set
Odds: 3.55
Bolag: Expekt
Spelstopp: 14:30
TV:  eurosporttva logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: