Speltips Örgryte – Västerås 26/7: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 26 July 2022

Viktiga poäng står på spel när nästjumbon Örgryte IS gästas av Västerås SK i den 15:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 26 juli 2022 med avspark kl 19:00.

Örgryte – Västerås

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örgryte IS var topptippade av de flesta inför årets upplaga av Superettan, men med snart halva säsongen spelad är läget det diametralt motsatta. Öis ligger näst sist i serien efter 14 matcher och jagar nu sin blott andra seger.

Det dröjde ända fram till den 12:e omgången innan Örgryte kunde ta sin första trepoängare. Detta efter att man besegrat Örebro med 2-0 hemma där Ajdin Zeljkovic blev tvåmålsskytt. Därefter lämnade skyttekungen för Värnamo och i dagarna har Öis ersatt honom med både Viktor Lundberg från Helsingborg och Hjalmar Sjögrell som lånas tillbaka från Sirius.

Sedan segern mot ÖSK har Örgyte spelat två matcher. I den efterföljande föll man med 2-1 borta mot Skövde och senast spelade man 1-1 hemma mot BP.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada lag

Västerås SK har inte heller de levt upp till sina ambitioner den här säsongen. Framförallt har man blandat och gett alldeles för mycket där den berömda ”höga lägstanivån” har lyst med sin frånvaro. Efter 14 matcher har man tagit 16 poäng och är därmed bara två poäng över en negativ kvalplats.

Kalle Karlssons manskap kommer nu från en övertygande 3-0-seger hemma mot Landskrona. Dessförinnan hade man emellertid inkasserat två raka förluster mot Brage och Norrby och frågan är nu om man kan bygga vidare på det man gjorde bra senast eller om man kommer fortsätta att pendla i prestationerna. Historiken talar för det sistnämnda.

På tal om historik så kan vi konstatera att det var jämnt mellan Örgryte och Västerås förra säsongen. Båda matcherna slutade då oavgjort då det blev 1-1 i Göteborg på våren och 2-2 i Västerås på hösten.

Brynjar Gunnarsson har stramat åt Örgrytes spel, men i grunden är de, precis som Västerås, ett offensivt balanserat och spelskickligt lag. Båda lagen har också varit målglada totalt sett då de snittar en bit över tre mål per match.

Utgången känns som oftast i Superettan oviss, men jag finner anledning att tro att det kommer att bli en relativt öppen matchbild där det görs ett par mål. Mitt spel blir över 2.5 mål totalt till 1.78 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, tisdag 26 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: