Speltips Oskarshamn – Frölunda 29/9: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 29 September 2022

Oskarshamn ställs inför ett nytt tufft test då Frölunda kommer på besök till Be-Ge Hockey Center under torsdagen.

Oskarshamn - Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oskarshamn var på många sätt årets stora överraskning under fjolårssäsongen ledda av sin förstakedja som öste in mål. De har dock tappat mycket av sin stjärnglans under sommaren där de har sålt spelare som Kim Rosdahl, Fredrik Olofsson och Brian Cooper och förväntas tillhöra bottenskiktet av SHL under säsongen.

Smålänningarna inledde dock lite överraskande säsongen med två raka vinster och har chans att klättra en hel del i tabellen ifall de skulle få med sig poäng hemma mot Frölunda. Först slog de Växjö och därefter Brynäs på hemmaplan, båda var övertidssegrar, men visar kanske på att vi inte ska räkna bort Oskarshamn ännu.

Även under fjolårssäsongen så var de dock betydligt starkare på hemmais än borta, då de hade en väldigt fin vinstsvit på hemmais förra säsongen. Ifall de ska kunna utmana om slutspelsplatserna i år igen så måste dock bortaspelet förbättras, och deras senaste förlust i höstens första bortamatch mot Örebro (1-4) var inte särskilt förtroendeingivande.

De var utspelade under långa stunder mot Örebro och ställs nu mot betydligt tuffare motstånd i form av Frölunda. Det återstår att se ifall de kan klara av att plocka poäng framför hemmapubliken, men även om de hittills har vunnit sina hemmamatcher så har de på intet sätt varit överlägsna och Frölunda är det tuffaste motståndet hittills.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda har mycket mer kvalitet att tillgå

Det har varit en lite halvskakig säsongsinledning för Göteborgslaget som föll på straffar hemma mot Timrå i premiären i Scandinavium och dessutom förlorade mot Malmö på övertid i säsongens första bortamatch. Men det har värvats med mer stabila insatser genom vinster mot Örebro och Växjö nu senast och de kan vid vinst gå upp i serieledning nu på torsdag.

Vid båda vinsterna har de lyckats vända från ett tidigt underläge i första perioden och har sett rätt övertygande ut. Särskilt i deras senast vinst mot Växjö, vilket var deras bästa insats hittills i höst, där flera nyckelspelare aktiverades på ett bra sätt.

Frölunda ska vara ett lag som är med och utmanar om titeln och de har gott om kvalitet i sin trupp. Även om Oskarshamn är starkare hemma så gjorde Frölunda sin bästa insats hittills sist samtidigt som Oskarshamn stod för sin svagaste insats. Mycket kan hända mellan matcherna i hockey, men för 2.08 gånger pengarna hos Lucky Sports så tycker jag ändå att det är fint spelvärde på att gästerna tar hem detta på ordinarie tid.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (3-väg)
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: