9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips Öster – Varberg 10/11: Kvaldramatik

Östers IF och Varbergs BoIS gör upp i kvalet till allsvenskan. Den första matchen spelas torsdagen den 10 november 2022 med avspark kl 19:00.

Trots att man förlorade de två sista seriematcherna kunde Öster knipa tredjeplatsen i Superettan. Totalt spelade man ihop 48 poäng på 30 matcher och slutade därmed tre poäng före Trelleborg och åtta poäng efter tvåan Halmstad.

Att nå den här kvalmatchen är förstås en stor framgång för Srdjan Tufegdzic som tog över tränarposten inför säsongen. Han har framförallt utvecklats lagets offensiv, vilket också var ett uttalat mål då han utnämndes.

Samtidigt kan vi konstatera att Öster går in i det här kvalspelet i någon dunderform. Man har förlorat och gått mållösa i de två senaste matcherna och det har bara blivit en seger på de fem senaste.

Fördel Varberg

Det var dramatiskt in i det sista men efter den sista omgången av allsvenskan står det klart att Varberg tvingas kvala för ett fortsatt kontrakt. I den sista omgången besegrade man Sirius med 3-2 på bortaplan, men det räckte inte då Degerfors tog poäng i Malmö.

Varberg slutade med hela 14 poängs marginal ner till nedflyttningsplats. Under hösten var man dock inte tillräckligt starka samtidigt som Degerfors stod för en rejäl uppryckning.

Nu väntar alltså kvalspel i form av ett dubbelmöte mot Öster och min bedömning är att Varberg bör ha goda chanser att lösa den uppgiften. Inför den här matchen i Växjö är det emellertid jämna förutsättningar och det är hemmalaget som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen.

Förutom BP och HBK är det inget annat lag i superettan som, i mitt tycke, har visat att man är redo för allsvenskan. Skillnaden mellan serierna börjar också att bli större. Detta gör att jag tror att Öster kommer få det tufft över två matcher.

På hemmaplan behöver Öster få med sig ett bra resultat och det här lär säkerligen bli en jämn batalj. Det har varit målrikt i Varbergs senaste matcher, men här tror jag att Joakim Persson kommer att prioritera en mer kompakt defensiv. Mitt spel blir X2 och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, torsdag 10 november 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: