Speltips Österrike – Danmark 6/6: Framåtlutade lag

Martin Efvergren Publicerat: 6 June 2022

Det är två lag med vind i seglen som gör upp när Österrike tar emot Danmark i den andra omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas måndagen den 6 juni 2022 med avspark kl 20:45.

Österrike – Danmark

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ralf Rangnick fick en kanonstart på sitt nya jobb som förbundskapten för Österrike. I den första omgången av Nations League besegrade man Kroatien med klara 3-0 på bortaplan i fredags, vilket förstås är en skalp som heter duga. Nu ställs man man så mot ett Danmark som stod för en minst lika imponerande bedrift då man slog Frankrike med 2-1 på bortaplan samma kväll.

Österrike stod för en bra insats i förra sommarens EM där man tog sig vidare från gruppspelet och pressade Italien till förlängning i åttondelsfinalen.

Under hösten lyckades man dock desto sämre i VM-kvalet. Man åkte på förluster mot både Israel, Skottland och Danmark och chansen till avancemang rann ut i intet. Till slut blev man bara fyra i sina grupp med ovan nämnda nationer ovanför sig.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Österrike på uppgång

Kasper Hjulmands Danmark fortsätter att övertyga och måste numera ses som ett av världens bästa landslag. Skalpen på Stade de France i fredags där man vände 1-0-underläge till seger med 2-1 var ytterligare ett steg i rätt riktning.

I VM-kvalet såg man länge ut att kunna gå rent och det dröjde länge innan man släppte in sitt första mål. När allt redan var avgjort föll man dock i den sista matchen borta mot Skottland med 2-0. Därtill släppte man in ett mål i den föregående matchen mot Färöarna och slutade därmed med en målskillnad på 30-3 efter tio spelade matcher i gruppspelet.

Österrike och Danmark tillhörde alltså samma grupp i VM-kvalet och det var de sistnämnda som gick segrande i båda mötena. Senast de möttes i Österrike vann danskarna med hela 4-0 och mötet på Parken slutade med en 1-0-seger.

Sedan dess har alltså Ralf Rangnick kommit in och med den drömstarten han fick lär Österrike komma med gott mod till den här matchen. Danmark gäller dock som knappa favoriter hos spelbolagen där ett spel på bortalaget ger omkring 2.40 gånger insatsen.

Det är klar fördel Danmark om vi ser till insatserna i VM-kvalet, men jag tror att Österrike kommer bjuda på tuffare motstånd den här gången. Framförallt tror jag på en match med två framåtlutade lag med självförtroende som vill gå för segern. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.85 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, måndag 6 juni 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: