Speltips Östersund – Öster 16/7: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 15 July 2022

Jumbon Östersunds FK tar emot Östers IF i den 14:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 16 juli 2022 med avspark kl 17:00.

Östersund – Öster

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östersunds FK är i fritt fall och just nu finns det ingenting som talar för att man kommer spela elitfotboll nästa säsong. Man kommer till den här matchen med fyra raka förluster och har bara tagit en poäng på de nio senaste omgångarna av Superettan. Totalt har man skrapat ihop sex poäng på 13 matcher och har därmed fem poäng upp till en kvalplats.

Viktiga poäng stod på spel i bottenmötet mot J-Södra i söndags och återigen gick Östersund miste om samtliga. Hemmalaget tog ledningen i den andra minuten och det resultatet stod sig matchen ut. Detta blev således ÖFK:s tredje raka mållösa match.

I omgången innan föll man med 3-0 hemma mot Utsikten och dessförinnan med 2-0 borta mot Norrby.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 120 kronor gratisspel hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luften har gått ur ÖFK

Östers IF var bra med i det jämna toppskiktet av Superettan under våren. Man har alltjämt inte långt upp till toppen, men sedan återstarten har man bara tagit två poäng på tre matcher.

Man kommer nu från en 1-1-match på bortaplan mot Utsikten. Dessförinnan föll man med 3-2 hemma mot Skövde AIK. Därmed står man på 21 poäng efter 13 matcher vilket ger en mittenplacering i tabellen inför den 14:e omgången.

Srdjan Tufegdzic tog över Öster inför den här säsongen med ambitionen att framförallt utveckla det offensiva spelet. Så här långt har man inte gått mållösa från en enda match och utifrån det perspektivet måste man säga att Tufegdzic har lyckats.

Men marginalerna är små i den här serien och nu behöver Öster hitta tillbaka till vinnarspåret för att haka på i den jämna toppstriden. Mycket talar för att man kommer att kunna göra det då man nu ställs mot en motståndare där luften ser ut att ha gått ur.

Östersund har totalt bara gjort åtta mål på 13 matcher och endast tagit en poäng på de nio senaste matcherna. Jag ser ingenting som talar för att man ska vända den trenden mot ett stabilt Öster som inte gått mållösa på hela säsongen. Mitt spel blir en rak tvåa, att Öster vinner till 1.83 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Öster vinner
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00, lördag 16 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: