Speltips på Sverige (EM 2022)

Axel Sjödin Publicerat: 9 July 2022

Vi tar en närmare titt på vårt svenska landslag inför det stundande Europamästerskapet.

Speltips på Sverige (EM 2022)

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter den fantastiska insats som svenskorna stod för under förra årets OS i Tokyo så är förväntningarna höga på Sverige inför årets Europamästerskap. Sättet de slog det då till synes nästan oslagbara USA med besked i gruppen bäddade för en titel. Men de skulle tillslut falla på straffar mot Kanada efter en dramatisk final där Sverige var det bättre laget sett över matchen.

Inför EM så är Sverige en av sex realistiska titelkandidater där även gruppmotståndaren Nederländerna ingår. Sverige har i stort sett alltid tillhört de stora nationerna i damfotbollen och har ofta varit med och slagit om titlar, men de har inte vunnit ett mästerskap nu sedan 1984, vilket gjorde förlusten mot Kanada än mer snöplig.

Sverige kliver, trots avsaknaden av titlar, in i turneringen som som högst rankade laget i FIFA-rankingen. Bara USA ligger över, men deltar såklart inte i EM. Sett till Sveriges spelarmaterial så är det anmärkningsvärt att ingen titel har bärgats på så många år. Men rankingen till trots så återfinns Sverige först på en femteplats i oddsen på vinnarspel hos många sidor.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bra odds på målspel

Men med en gynnsam lottning i gruppen så är förutsättningarna inför att ta sig vidare här väldigt goda åtminstone. Mest troligt så blir öppningsmatchen mot Nederländerna ett slag om förstaplatsen i gruppen med tanke på att både Schweiz och Portugal, som utgör resten av grupp C, borde vara klart sämre än de två topplagen.

Oddsen inför öppningsmatchen mellan Sverige och Nederländerna är i stort sett så jämna de kan bli. Det kommer att bli en oerhört spännande match som avgör väldigt mycket i gruppen. Det vi såg av Sverige senast i OS var dock väldigt lovande då de dundrade igenom en betydligt svårare grupp med tre raka vinster och 9-2 i målskillnad.

Ett intressant spel på Sverige inför turneringen är att de lyckas göra över 6,5 mål. Nederländerna har en oerhört vass offensiv med Vivianne Miedema i spetsen, men defensivt är de inte lika starka och mot lag som Portugal och Schweiz bör Sverige kunna vinna med flera måls marginal. Senast Sverige mötte de två sistnämnda lagen så stod svenskorna för fyra mål i vardera match. Att Sverige då lyckas göra över 6,5 mål i turneringen känns som ett bra spel för de 1.80 gånger pengarna som erbjuds hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 6,5 i turneringen
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: