9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips Peterborough – Reading 16/2: Bottenstrid

Mycket viktiga poäng står på spel när bottenlagen Peterborough United och Reading drabbar samman i Championship. Matchen spelas onsdagen den 16 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Peterborough United är nykomlingar från League One och, som väntat, har det varit en tuff omställning att verka i Championship. Efter 29 spelade matcher har man tagit 20 poäng, vilket gör att man just nu ligger på nedflyttningsplats. Avståndet upp till Reading ovanför strecket är dock bara två poäng och man har därtill en match mindre spelad.

Peterboroughs trend i Championship är emellertid riktigt svag. På de sju senaste ligamatcherna har man nämligen bara tagit en poäng. I lördags föll man med 1-0 hemma mot Preston och dessförinnan blev det torsk med hela 4-0 borta mot bottenkonkurrenten Cardiff City.

Tilläggas bör dock att Peterborough samtidigt har gjort det väldigt bra i FA-cupen. Under den här dåliga perioden i ligan har man slagit ut både Bristol Rovers och QPR och i nästa omgång tar man emot Manchester City.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Peterborough

Peterboroughs form är svag, men frågan är om inte Readings dito är än svagare. I lördags föll de med 3-2 hemma mot Coventry och det var lagets åttonde raka förlust. I Championship har man bara tagit en poäng på de nio senaste omgångarna och till skillnad från Peterborough har man inte varvat det med fina prestationer i FA-cupen.

Reading FC slutade på sjunde plats i Championship förra säsong, men den här säsongen har varit ett stort kliv tillbaka. Läget börjar nu se riktigt illa ut. Serben Veljko Paunovic leder fortfarande laget, men en förlust i den här matchen är tveksamt om han överlever.

Peterborough och Reading möttes senast i den sjunde omgången av den här säsongen. Det mötet i Reading vanns av hemmalaget med 3-1.
Då var det två lag med tillförsikt som möttes, men nu är känslan en helt annan. För båda lagen och deras tränare blir det här något av en ödesmatch. Ingen har råd att förlora och den ångesten kommer säkerligen prägla matchbilden på ett eller annat sätt.

Förutsättningarna är jämna men som jag ser det är det knapp fördel Peterborough United. Som nykomlingar har de mindre att förlora och lägre förväntningar. De har dessutom svarat för fina insatser i FA-cupen medan Reading inte har vunnit en enda match sedan den 27:e november.

Mitt spel blir därför Peterborough 0 (asian handicap) till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Peterborough 0 (asian)
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 16 februari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: