Speltips Polen – Sverige 29/3: VM-playoff

Sverige är underdogs när man ställs mot Polen i en direkt avgörande match i playoff till VM 2022. Matchen spelas tisdagen den 29 mars 2022 med avspark kl 20:45.

Sverige var relativt stora favoriter inför mötet mot Tjeckien på Friends Arena i torsdags. Tjeckerna kom med ett desarmerat manskap, men gjorde det svårt för Sverige. Det blev en mindre välspelad match som egentligen kunde ha gått åt båda håll, men Isak och Quaison visade till slut vägen med ett fint avgörande mål under förlängning.

Nu väntar så en bortamatch där Sverige inte längre behöva bära favoritskapet. Det brukar vara en fördel för Sverige i de flesta sammanhang.

Polen har dock fördelen av att man inte behövde spela någon semifinal i detta playoff. Då Ryssland uteslöts spelade Polen istället en träningslandskamp borta mot Skottland i torsdags. Det mötet slutade 1-1 efter att Piatek kvitterat på straff på tilläggstid.

Polen kan dock komma att få klara sig utan just Piatek i den här matchen på grund av en skadad hälsena. Därtill står det klart att Milik och Salamon inte kommer till spel.

Hos Sverige finns skavanker på flera håll och det kan nog komma att bli en del ändringar i startelvan. Framförallt gäller det Ekdal, Nilsson och Olsson.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige är bäst som underdog

Polen kommer från ett VM-kval där man slutade tvåa i sina grupp efter England, men före bland andra Ungern och Albanien. De svarade för en ganska bra höst där man kryssade hemma mot England men man föll också hemma mot Ungern i den sista omgången.

Polen och Sverige möttes senast i förra sommarens EM. Det var i gruppspelets sista match som Polen behövde vinna och det blev en svängig tillställning som Sverige till slut vann med 3-2 efter avgörande på tilläggstid.

Förutom att Sverige brukar trivas med att vara underdog så talar även den inbördes statistiken till Sveriges fördel. Man har nämligen vunnit mot Polen i de sex senaste mötena. Det ska dock tilläggas att senast man möttes innan EM 2021 var år 2004.

Mycket talar för att det här kommer att bli en rejäl kamp med betoning på just kamp snarare än skönspel. Jag räknar med att vi kommer få se ett bättre organiserat och mer riskminimerande Sverige än senast. Lewandowski får man inte ge någonting och att lyckas med det blir en nyckel.

Sverige kommer från en 120-minuters match i torsdags och jag blir inte förvånad om även den här matchen går till förlängning. Vid ett sådant scenario tycker jag att Sverige har en fördel tack vare en bättre bänk där sannolikt en viss Ibrahimovic och en viss Elanga lär vara sugna på att komma in och avgöra.

Sammantaget finner jag anledning att tro att Sverige kommer kunna lösa det här. Mitt spel blir att Sverige löser en biljett till VM 2022, under ordinarie tid eller efter förlängning/straffar. Att Sverige går vidare spelas till 2.15 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige går vidare
Odds: 2.15
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 29 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: