Speltips Polen – Wales 1/6: Nations League

Martin Efvergren Publicerat: 31 May 2022

Polen tar emot Wales i den första omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas onsdagen den 1 juni 2022 med avspark kl 18:00.

Polen – Wales

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Polen, Wales, Nederländerna och Belgien gör upp i grupp 4 av Nations Leagues A-division. De två sistnämnda gäller som gruppfavoriter och viktiga poäng står därmed på spel i den här första matchen mellan Polen och Wales.

Vad Polens landslag kommer ifrån minns vi svenskar alltför väl. Deras senaste match var den 29 mars då man slog Sverige med 2-0 på hemmaplan i den direkt avgörande kvalmatchen till VM 2022.

Polen hade då slutat tvåa i sin VM-kvalgrupp som vanns av England. Man tog då två poäng fler än trean Albanien och fyra före Ungern. Sedan skulle man ha mött Ryssland i playoff-semifinal, men den matchen ställdes in och det räckte alltså men en solid insats mot Sverige för att säkra VM-biljetten.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Polen

Wales slutade också på andra plats i sin VM-kvalgrupp, men deras VM-öde är ännu inte avgjort.

Precis som i detta Nations League ställdes Wales mot Belgien i VM-kvalgruppen och belgarna skulle komma att vinna gruppen. Wales knep andraplatsen med en poäng före Tjeckien och blev därmed klara för en playoff-semifinal mot Österrike.

Wales hade då hemmaplansfördel och kunde besegra Österrike i Cardiff med 2-1 i slutet av mars. Därefter var tanken att Wales skulle spela en avgörande playoff-match mot vinnaren mellan Skottland och Ukraina. Den matchen sköts dock upp på grund av situationen i Ukraina och spelas nu samma kväll som den här matchen.

Nu måste Wales istället skifta fokus mot Nations League och det kanske inte är det lättaste i det här läget. Polen vet att de ska spela VM i Qatar och förbundskapten Michniewicz kan nu fokusera på att sätta ett lag och ett spel inför det stundande mästerskapet.

Michniewicz har bara lett sitt Polen sedan januari i vintras och VM-avancemanget har förstås gett stor arbetsro. Om de ska kunna ta sig vidare från den här tuffa Nations League-gruppen lär det krävas att man vinner den här hemmamatchen och man bör ha goda förutsättningar att lyckas med det. Jag tror att Michniewicz manskap löser den uppgiften och mitt spel blir därför en rak etta, att Polen vinner till 1.80 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Polen vinner
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, onsdag 1 juni 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: