Speltips Portugal – Tjeckien 9/6: Oväntad gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 9 June 2022

Portugal och Tjeckien gör upp om ledningen i gruppen i den tredje omgången av Nations League under torsdagen.

Portugal - Tjeckien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan Portugal har stått för en stabil insats i de två första omgångarna så har Tjeckien överraskande fått med fyra poäng från sina öppningsmatcher. De båda lagen står alltså båda på fyra poäng efter kryss mot Spanien och vinst mot Schweiz när de nu möts i Lissabon.

Starten från Portugal har varit stark då de undvek förlust i Sevilla, trots att Fernando Santos valde att vila Cristiano Ronaldo från start för en gångs skull. Det innebar det femte raka krysset mellan de båda grannländerna från den iberiska halvön och att Portugal fick med sig poäng från den svåraste matchen på papperet i gruppspelet.

Mot Schweiz så var det i alla fall inga frågetecken och de vann med klara 4-0 framför sin hemmapublik. Cristiano Ronaldo var tillbaka på plan och stod själv för två mål, och den evigt unge Ronaldo lär nog vara med från start även mot Tjeckien här.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tjeckien har tagit tillvara på sina chanser

Tjeckien må stå på fyra poäng men de har verkligen fått maximal utdelning sett till spelet hittills. Det är väldigt svårt att se dem upprepa detta och en match mot Portugal på bortaplan borde verkligen innebära deras första förlust.

Mot Schweiz så var båda Tjeckiens mål väldigt turliga med olyckliga studsar eller rena gåvor från schweizarna. Mot Spanien så ledde de två gånger om efter att har lyckats spela fram till frilägen och lyckades, trots endast 20% bollinnehav och tre skott på mål, med att kryssa 2-2 mot spanjorerna.

De var till och med nära på att få med sig alla tre poäng fram till att Iñigo Martínez kvitterade i den 90:e minuten. Tjeckien har alltså resultatmässigt presterat långt över förväntan hittills, särskilt med tanke på att de saknar sin anfallsstjärna Patrik Schick, men det lär nog inte hålla hela vägen.

Portugal kliver in i matchen som klara favoriter, vilket även återspeglas hos spelbolagen. Men Tjeckien har trots allt visat att de kan störa de andra lagen och därmed tycker jag mig ändå se ett spelvärde i de 1.98 gånger pengarna som Expekt erbjuder på att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.98
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: