rafael nadal roland garros

Speltips Rafael Nadal – Alexander Zverev 3/6: Semifinal i Franska Öppna

Världsfemman Rafa Nadal ställs mot världstrean Alex Zverev i semifinalen av de franska öppna mästerskapen på Roland Garros. Matchen spelas fredagen den 3 juni 2022 med start från kl 14:45.

Både Rafa Nadal och Alex Zverev stod för var sin smärre skräll i sin respektive kvartsfinaler. Nu ställs de mot varandra i semifinalen på Roland Garros och självförtroendet torde vara på topp hos dem båda.

Den 13-faldiga vinnaren av de franska öppna mästerskapen Rafael Nadal är väl egentligen aldrig längre en underdog på Roland Garros, men han var klart nederlagstippad inför tisdagens möte mot Novak Djokovic.

Nadal hade stora problem mot Felix Auger-Aliassime i åttondelsfinalen som gick till en femsetare medan Djokovic hade haft en enklare väg fram. Men när det väl gällde så visade sig gruskungen Rafa från sin allra bästa sida. Han vann välförtjänt matchen med 3-1 i set och gäller nu som favorit att ta hem sin 14:e titel i Paris.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nadal är klar favorit

Det var inte många som pratade speciellt mycket om Alexander Zverev inför mötet mot det haussade stjärnskottet Carlos Alcaraz i kvartsfinalen. Det var sannolikt en situation som tysken trivdes alldeles ypperligt med då han tidigare haft svårt att prestera när pressen blivit för stor.

De flesta trodde alltså på Alcaraz, men när matchen drog det igång var det Zverev som stal showen. Han inledde oerhört fokuserat och bjöd knappt på någonting i de två första seten som han vann med 6-4, 6-4. Därefter kommer Alcaraz bättre in i matchen och vann det tredje, men till slut kunde Zverev avgöra i ett mycket välspelat tiebreak i fjärde set.

Rafael Nadal och Alexander Zverev möttes senast i Rom för ett drygt år sedan. Då vann Nadal i två raka, men dessförinnan hade Zverev faktiskt vunnit tre raka matcher mot Rafa utan att tappa ett enda set.

Rafa Nadal gäller nu som klar favorit att vinna den här matchen. Ett rakt spel på spanjoren ger endast omkring 1.32 gånger insatsen.

Jag har svårt att se att någon ska kunna stoppa Nadal efter tisdagens styrkedemonstration mot Djokovic. Zverev är stabil men något begränsad i sitt spel och han lär få svårt mot en Nadal som, till skillnad från Alcaraz, sannolikt inte kommer bjuda honom på någonting.

Samtidigt kommer Nadal från en urladdning mot Djokovic medan Zverev kan spela utan någon större press. Jag tror ändå att det kan bli en ganska jämn match där tysken säkerligen kan knipa, åtminstone, ett set. Mitt spel blir att det kommer spelas över 36.5 game till 1.81 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 36.5 game
Odds: 1.81
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:45, fredag 3 juni 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: