Speltips Reading – Blackburn 17/8: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 17 August 2022

Reading FC gästas av ett Blackburn Rovers som har inlett säsongen i Championship på ett övertygande sätt. Matchen spelas onsdagen den 17 augusti 2022 med avspark kl 21:00.

Reading – Blackburn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Paul Ince tog över som manager för Reading i februari och kunde till slut, med liten marginal, leda laget till ett säkrat kontrakt i The Championship. Reading slutade på 21:a plats precis ovanför nedflyttningsstrecket där man var fyra poäng före Peterborough.

Man var alltså riktigt illa ute förra säsongen då man med sina 87 insläppta mål var delat sämst i ligan. Den här säsongen har inte heller inletts speciellt övertygande.

Reading vann med 2-1 hemma mot Cardiff City i den andra omgången, men därutöver har man förlorat två ligamatcher samt hemmamötet mot League Two-laget Stevenage i Ligacupen. Senast föll man med hela 4-0 borta mot Rotherham.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett solitt Blackburn

För Jon Dahl Tomassons Blackburn Rovers ser läget betydligt ljusare ut. Dansken har fått en utmärkt start på sitt nya jobb då man radat upp fyra raka segrar om vi inkluderar vinsten mot Hartlepool i Ligacupen.

Framförallt har Blackburn varit väldigt solida bakåt så här långt. Räknar vi in två träningsmatcher har man endast släppt in ett mål på sina sex senaste matcher. Det målet släppte man in i hemmamötet mot West Bromwich i söndags, men man kunde ändå vinna med 2-1.

Rovers var länge med i toppen av Championship förra säsongen, men man avslutade svagt och det blev till slut en åttonde plats. Under våren föll man då med 1-0 i bortamötet mot Reading medan man vann med 2-0 hemma i höstas.

Det finns sällan några givna segrar i den här serien, men det är onekligen mycket som talar till bortalagets fördel här. Reading tycks inte ha fått bukt med sina defensiva problem från förra säsongen medan Blackburn har levererat i båda riktningarna. Mitt spel blir en rak tvåa, att Blackburn vinner till 2.30 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Blackburn vinner
Odds: 2.30
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 17 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: