Speltips Sampdoria – Fiorentina 16/5: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 16 May 2022

Ett Fiorentina som går för en Europaplats ställs mot Sampdoria i den näst sista omgången av Serie A. Matchen spelas måndagen den 16 maj 2022 med avspark kl 18:30.

Sampdoria – Fiorentina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sampdoria har en motig säsong bakom sig, men tack vare helgens resultat har man nu säkrat kontraktet i Serie A. Med två matcher kvar att spela är man fyra poäng före Cagliari som ligger under strecket. Men Cagliari föll mot Inter i söndags, vilket gör att de bara har en match kvar att spela och kan därmed inte ta sig förbi Sampdoria.

I den näst senaste omgången tog Sampdoria en oerhört viktig trepoängare i derbyt mot Genoa. Man vann det ångestmötet med 1-0 och vi kan konstatera att den segern räddade säsongen. Nu återstår två, på pappret, svåra matcher mot ett Fiorentina som jagar en Europaplats och i sista omgången ett Inter som spelar om Scudetton.

Fiorentina har med andra ord mycket att spela för och det mycket tack vare den viktiga segern hemma mot Roma i måndags. Med en match mindre spelad än just Roma är man en poäng bakom i kampen om den sjätteplats som Rom-laget just nu innehar.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina har mycket att spela för

Fiorentina, Roma, Atalanta och även Lazio gör upp om femte- och sjätteplatsen som innebär spel i Europa nästa säsong. Fiorentina har, förutom Sampdoria, kvar att möta rivalerna Juventus i den sista omgången.

Inför mötet mot Roma förra måndagen hade Fiorentina radat upp tre raka förluster i Serie A och var således pressade att vinna. De fick då en drömstart och gick ifrån till 2-0 redan efter elva minuter. Den ledningen höll man sedan hela matchen ut.

Sampdoria och Fiorentina möttes senast i Florens i november och det var då hemmalaget som gick segrande med 3-1. Fiorentina gäller även som favoriter inför den här matchen då de har mycket att spela för medan Sampdoria inte har det.

I och med att Atalanta förlorade i helgen och Roma tappade poäng i fredags har Fiorentina givits en ypperlig chans att knipa en Europaplats. För att lyckas med det lär det nog krävas en seger mot ett ganska svagt Sampdoria som därtill inte har något annat att spela för än hedern.

Det är gynnsamma förutsättningar för Vincenzo Italanos manskap och jag finner därför anledning att tro att de kommer att lösa tre poäng här. Mitt spel blir en rak tvåa, att Fiorentina vinner till 1.74 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fiorentina vinner
Odds: 1.74
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, måndag 16 maj 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: