12 november 2017 Schweiz Nordirland

Speltips Schweiz – Tjeckien 27/9: Öppen matchbild

Schweiz och Tjeckien gör upp om att undvika jumboplatsen i den sista omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas tisdagen den 27 september 2022 med avspark kl 20:45.

Samtidigt som Portugal och Spanien gör upp om gruppsegern spelar Schweiz och Tjeckien om att undvika degradering till B-divisionen. På förhand är det fördel Schweiz som är två poäng före Tjeckien. De kan också bli tvåa i gruppen om de vinner den här matchen samtidigt som Spanien förlorar.

Nations League började dock trögt för Murat Yakins landslag. De förlorade sina tre första matcher där den tyngsta förlusten var den i premiären borta mot Tjeckien.

Därefter har Schweiz verkligen rest sig och man kommer nu från två raka storskalper. I lördags stod man för en oerhört disciplinerad insats när man slog Spanien med 2-1 i Zaragoza. I omgången dessförinnan hade man besegrat Portugal hemma med 1-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tjeckien höjer sig

För Tjeckiens del har utvecklingen i Nations League gått i motsatt riktning. Först slog man Schweiz med 2-1 hemma i premiären och därefter var man väldigt nära att även besegra Spanien hemma. På tilläggstid kunde dock gästerna till 2-2 som blev slutresultatet.

Därefter har det inte blivit varken några fler mål eller några fler poäng. I lördags var man, mer eller mindre, chanslösa då man föll med 4-0 hemma mot Portugal. Dessförinnan hade man torskat med 2-0 i de båda bortamötena mot Portugal och Spanien.

Trenden och hemmaplansfördelen talar nu till Schweiz fördel. De gäller också som klara favoriter inför den här matchen då ett spel på hemmalaget ger omkring 1.67 gånger insatsen.

Tjeckien har inte gjort mål på tre matcher och en anledning till det kan vara att Patrik Schicks målform inte varit lika imponerande på sistone. Senast missade han också en straff. Samtidigt ska vi inte glömma att man ställts mot oerhört tufft motstånd i de här matcherna.

Schweiz kommer nu från något av en urladdning i Zaragoza och det är inte alltid helt enkelt att leverera direkt efter en sådan triumf. Som jag ser det är de lite väl höga favoriter här.

Tjeckien måste vinna och kan inte komma till St Gallen för att parkera bussen. Det gör att jag tror på en mer öppen matchbild mellan två, på pappret, ganska jämnstarka lag. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till fina 2.08 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, tisdag 27 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: