Speltips Serbien – Sverige 24/9: Tuff uppgift

Martin Efvergren Publicerat: 24 September 2022

Sverige står inför en svår prövning då man ställs mot Serbien på bortaplan i den näst sista omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas lördagen den 24 september 2022 med avspark kl 20:45.

Serbien – Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med två matcher kvar att spela är det Serbien och Norge som gör upp om gruppsegern i B-divisionens grupp 4 i Nations League. Sverige kan som bäst bli tvåa, men då krävs att man vinner den här matchen mot Serbien.

Serbien kom till detta Nations League med ett lyckat VM-kval bakom sig. Premiären blev dock ingen succé då man föll med 1-0 hemma mot Norge. Därefter kunde man höja sig och besegra Slovenien med klara 4-1 hemma.

I den tredje matchen mot Sverige på Friends Arena stod man för en disciplinerad bortainsats där Luka Jovic gjorde matchens enda mål. Den fjärde matchen blev dock en liten besvikelse då man tappade en 2-0-ledning till 2-2 borta mot Slovenien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Serbien är favoriter

Det svenska landslaget har en oroväckande trend och nu gäller det att försöka vända den trenden. Framförallt är det rankingpoäng som står på spel där man riskerar att åka ner en seedningsgrupp, vilket kan innebära en betydligt svårare EM-kvalgrupp. Även om Sverige inte har någon chans på gruppsegern så är det alltså viktiga poäng som står på spel.

Efter bortasegern mot Slovenien har Janne Anderssons manskap fått stryk i tre raka matcher. Stabiliteten och den defensiva tryggheten som tidigare varit det här landslagets signum har inte infunnit sig och det är heller inte ologiskt om man ser till hur truppen har ändrat form.

Försöket att lämna 4-4-2 som grund har inte slagit väl ut så här långt. Samtidigt kan man argumentera för att man måste spela på det viset med det här spelarmaterialet samt att det inte är formationen som varit problemet utan snarare avsaknaden av etablerade mittbackar och defensiva mittfältare. Nu har det emellertid rapporterats att man kommer att gå tillbaka till ett 4-4-2, åtminstone i försvarsspelet i den här matchen. Det kan nog vara klokt.

Hursomhelst har Sveriges status sjunkit och det är Serbien som gäller som ganska klara favoriter här. Ett rakt spel på att Sverige vinner ger hela 4.55 gånger insatsen.

Offensivt ser Sverige intressanta ut även om Alexander Isak inte kommer till spel. Frågan är dock hur man ska kunna få grepp om en glödhet Aleksandar Mitrovic. Han har varit ett monster i Premier League och lär bli svårstoppad även här.

Serbien går för gruppsegern och jag kan tänka mig att Sverige kommer kunna få en del omställningslägen som kan passa våra offensiva spelare väl. Jag finner därför anledning att tro att båda lagen kommer göra mål och det spelas till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, lördag 24 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: