Speltips Sheffield Wednesday – Sunderland 10/8: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 10 August 2022

Det är jämna förutsättningar när Sheffield Wednesday tar emot Sunderland i den första omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdagen den 10 augusti 2022 med avspark kl 20:45.

Sheffield Wednesday – Sunderland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sheffield Wednesday och Sunderland gick en dramatisk batalj i kvalet upp från League Two förra säsongen. De förstnämnda tog en poäng mer i seriespelet och slutade därmed på fjärde plats medan Sunderland blev femma.

Det innebar att båda lagen fick kvala för att ta sig upp till Championship. De ställdes då mot varandra direkt i semifinalen och där var det Sunderland som drog det längsta strået efter att ha vunnit med 1-0 hemma. Det andra mötet i Sheffield slutade sedan 1-1 efter att gästerna kvitterat på tilläggstid. Sunderland kunde sedan ta sig tillbaka till Championship efter att ha besegrat Wycombe i playoff-finalen.

Nu är Sheffield Wednesday ute efter en smärre revansch då lagen möts i Ligacupens första omgång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett framåtlutat hemmalag

Sheffield Wednesday inledde den här säsongen i League Two med att spela 3-3 i en svängig tillställning hemma mot Portsmouth. I lördags stod man sedan för en mer solid insats då man besegrade Milton Keynes med 1-0 på bortaplan.

Sheffield Wednesday står därmed på fyra poäng och det är samma utdelning som Sunderland fått efter två spelade matcher i Championship. I premiären spelade man 1-1 hemma mot Coventry efter en sen kvittering av Viktor Gyökeres. Därefter kunde man slå Bristol City med 3-2 på bortaplan den gångna helgen.

Sheffield Wednesday och Sunderland möttes hela fyra gånger förra säsongen. I playoff vann Sunderland med 2-1 totalt i dubbelmötet och i ligaspelet vann de båda sina hemmamatcher med klara siffror.

När de nu möts igen är förutsättningarna jämna. Trots att Sheffield Wednesday tillhör divisionen under Sunderland är det hemmalaget som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen.

Jag räknar med att det här kommer att bli en intensiv och fartfylld tillställning som är lite extra laddat med tanke på historiken. Sheffield Wednesday lär komma ut framåtlutade och jag tror det kan borga för en öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, onsdag 10 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: