Speltips Skottland – Irland 24/9: Prestigemöte

Martin Efvergren Publicerat: 24 September 2022

Det är mycket prestige som står på spel när Skottland och Irland drabbar samman i den näst sista omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas lördagen den 24 september 2022 med avspark kl 20:45.

Skottland – Irland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skottland har kopplat om B-divisionens grupp 1 i Nations League. Med två matcher kvar att spela toppar de gruppen med två poäng mer än Ukraina. Irland är fem poäng efter skottarna och har således en teoretisk chans att komma ifatt.

Skottland och Ukraina var de enda nationerna som spelade i Nations League mitt i veckan. De möttes på Hamden Park i onsdags och det blev en match som kom att gå hemmalagets väg. Efter en jämn första del kom utdelningen i slutskedet då Skottland gick ifrån till en 3-0-seger.

3-0 blev också resultatet när Skottland och Irland möttes i somras, men då var det istället skottarna som fick stryk. Därutöver har Skottland besegrat Armenien två gånger, vilket gör att man står på nio poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skotskt revanschlust

Irland fick ingen vidare start på detta Nations League då man föll med 1-0 mot både Armenien och Ukraina i de två första omgångarna. Därför var det en aning oväntat när urladdningen kom mot Skottland i den tredje matchen.

Därefter ställdes man mot Ukraina i Polen och kunde då få med sig ett kryss. Det gör att hoppet fortfarande lever i fråga om att ta igen Skottlands försprång i gruppen.

Stephen Kennys landslag lär emellertid få räkna med en rejält revanschsugen motståndare i Skottland. Om vi bortser från insatsen mot just Irland så har Skottland övertygat i det här gruppspelet och på pappret är man strået vassare än Irland.

Steve Clarkes manskap spelade alltså så sent som i onsdags och det återstår att se om det är en nackdel eller möjligen en fördel. Med tanke på att man gjorde det väldigt bra och vann med 3-0 så lutar jag åt att det är en fördel att vara igång.

Hursomhelst kan vi nog räkna med att det här kommer att bli en intensiv och fysisk batalj. Om Skottland i någon mån underskattade Irland senast så utgår jag ifrån att det är uteslutet att man gör det den här gången. Mitt spel blir en rak etta, att Skottland vinner till 2.16 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skottland vinner
Odds: 2.16
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, lördag 24 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: