Speltips Skottland – Ukraina 21/9: Nations League

Martin Efvergren Publicerat: 21 September 2022

Skottland tar emot Ukraina i en gruppfinal i B-divisionen av Nations League. Matchen spelas onsdagen den 21 september 2022 med avspark kl 20:45 på Hamden Park.

Skottland – Ukraina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I B-divisionens grupp 1 i Nations League är det Skottland och Ukraina som toppar gruppen trots att de båda har en match mindre spelad än Irland och Armenien. Skottland och Ukraina möts nu i den fjärde omgången som därmed bli en gruppfinal.

Skottland inledde Nations League i början av juni då man besegrade Armenien med 2-0 på hemmaplan. Därefter åkte man på en ganska rejäl snyting borta mot Irland där man föll med 3-0. Sedan laddade man om batterierna och begav sig till Armenien för att på nytt vinna, den här gången med siffrorna 4-1.

Strax innan det här senaste landslagsuppehållet för Nations League i juni mötte skottarna just Ukraina i en direkt avgörande kvalmatch till VM. Då vann Ukraina med 3-1 och nu lär Skottland vara sugna på revansch.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gruppfinal

Ukrainas förutsättningar är förstås speciella men både landslaget och klubblagen har på ett imponerande sätt lyckats hålla samman sina verksamheter. Oleksandr Petrakovs landslag kunde alltså besegra Skottland i playoff, men därefter föll man tungt i finalen mot Wales, vilket gjorde att man inte kunde ta sig till VM.

Därefter fortsatte man emellertid att göra bra resultat i Nations League i början av juni. Först slog man Irland borta med 1-0 och därefter väntade två ”hemmamatcher” som spelades Lodz, Polen. Där kunde man besegra Armenien med 3-0 samt spela 1-1 mot Irland.

Ukraina står därmed på sju poäng efter tre matcher och toppar således gruppen med en poäng mer än Skottland. När de här båda nu möts för första gången i det här gruppspelet är förutsättningarna jämna. Skottland gäller som ytterst knappa favoriter då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.55 gånger insatsen.

På pappret är det två jämnstarka nationer, men när de senast möttes var det Ukraina som hade den vassaste spetsen framåt. På skadelistan har de dock viktige Zinchenko men väl en glödhet stortalang i Mudryk, bland andra.

Samtidigt är Skottarna tunga och intensiva, inte minst på hemmaplan, och det gör att utgången känns oviss. Jag finner dock anledning att tro på en relativt öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, onsdag 21 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: