Speltips Skövde – Brage 16/7: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 15 July 2022

Det är två otippade topplag som ställs mot varandra när Skövde AIK tar emot IK Brage i Superettan. Matchen spelas lördagen den 16 juli 2022 med avspark kl 15:00.

Skövde – Brage

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Skövde AIK fick en lysande start på säsongen i Superettan, men tappade sedan lite mark under slutet av våren. Nu har man studsat tillbaka igen och kommer till den här matchen med två raka segrar. Det ger att man står på 24 poäng efter 13 matcher och placerar sig på fjärde plats i det mycket jämna toppskiktet av tabellen.

För Tobias Linderoths manskap är fasta situationer och långa inkast en viktig faktor bakom lagets framgångar. Det fick Örgryte uppleva i söndagens möte i Skövde där gästerna hade stora problem att freda sitt mål i ovan nämnda situationer. Skövde vann till slut matchen med 2-1 efter att Yoann Fellrath, som är tillbaka efter långtidsskada, gjort sitt första mål för säsongen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med liknande styrkor

IK Brage framgångsfaktorer påminner en hel del om Skövdes. Jag syftar då främst på att man spelar en mer direkt och relativt okomplicerad fotboll med 4-4-2 som grund. Det har borgat för en hög lägstanivå som gjort dem väldigt svårslagna.

Brage har bara förlorat en av sina tio senaste matcher och man kommer från en 1-1-match hemma mot AFC Eskilstuna. En poäng som man nog får vara ganska nöjda med i och med att de kvitterade matchen med drygt tio minuter kvar. Den poängen ger att man är en poäng före Skövde och ligger på andra plats i tabellen, en poäng efter serieledande Halmstad.

Vi har alltså att göra med två lag som har överträffat alla förväntningar så här långt och förutsättningarna inför det här mötet är jämna. Skövde gäller som knappa favoriter hos spelbolagen då ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.50.

Det mesta talar för att det här kommer att bli en jämn batalj mellan två välorganiserade lag med gott självförtroende. Båda lagen trivs med att inte vara spelförande och istället komma i snabba omställningar. Det är inte otänkbart att man kommer ta ut varandra i den här matchen och att det blir en tillknäppt matchbild. Jag lutar åt att det kommer att bli så och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 16 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: