Speltips Slovenien – Norge 24/9: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 24 September 2022

Norge går för gruppsegern då man ställs mot Slovenien i den näst sista omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas lördagen den 24 september 2022 med avspark kl 18:00.

Slovenien – Norge

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge toppar B-divisionens grupp 4 och kan säkra gruppsegern redan denna lördag. Om Sverige tar poäng mot Serbien samtidigt som Norge slår Slovenien så är den saken klar. Slovenien är sist i gruppen med sina två poäng medan Norge har tagit åtta poäng och därmed är tre poäng före tvåan Serbien.

Slovenien fick ingen vidare start på detta Nations League då man först föll med 2-0 hemma mot Sverige i premiären. Därefter åkte man till Belgrad och fick stryk med klara 4-1 mot Serbien.

I de två efterföljande matcherna skulle man dock komma att höja sig. I den tredje matchen lyckades man få med sig en poäng från Oslo och det trots att Blazic blev utvisad med cirka en halvtimme kvar av matchen. Sedan följde man upp den insatsen med att spela 2-2 hemma mot Serbien efter att ha vänt ett 2-0-underläge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge är favoriter

Att Norge har något bra på gång har det hetat ganska länge och kanske är man verkligen på väg att ta det där steget nu. Man har i alla fall gjort det väldigt bra i Nations League där man, om inte annat, har satt storebror Sverige på plats.

Ståle Solbakkens manskap inledde också turneringen med att ta en fin skalp då man besegrade Serbien borta med 1-0. Erling Haaland gjorde då matchens enda mål och därefter var det han som sänkte Sverige på Friends Arena med sina två mål i den 2-1-segern.

Den enda lilla plumpen i protokollet kom sedan då man inte lyckades bryta ner ett desarmerat Slovenien hemma på Ullevål. Det mötet slutade mållös, men desto målgladare blev det i den senaste matchen då man slog Sverige med 3-2.

Norge har nu skaffat sig ett väldigt bra utgångsläge. I den sista matchen möter man Serbien hemma och kan man ta poäng i den här matchen så räcker det att man gör det även på tisdag.

Norge gäller nu som favoriter inför den här matchen och vi kan nog räkna med ett Slovenien som kommer lägga mycket fokus på att stoppa en viss Haaland. När de möttes senast lyckades man ganska väl med det och då är Norges övriga verktyg i lådan mer begränsade.

Norge är ändå rättmätiga favoriter, men jag tror också att de är relativt nöjda med ett kryss. Det gör att jag tror på en mer tillknäppt tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.74 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00, lördag 24 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: