Speltips Spanien – Schweiz 24/9: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 24 September 2022

Gruppettan Spanien gästas av jumbon Schweiz i den femte omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas lördagen den 24 september 2022 med avspark kl 20:45.

Spanien – Schweiz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med två matcher kvar att spela är det Spanien som har greppet av om A-divisionens grupp 2 i Nations League. De är dock bara en poäng före Portugal som de möter på bortaplan i den sista omgången. Schweiz är med sina tre poäng sist i gruppen där Tjeckien är en poäng före.

Spanien är obesegrade så här långt, men det blev bara oavgjort i de två första matcherna. I premiären spelade man 1-1 hemma mot Portugal efter en sen kvittering av gästerna. I den efterföljande matchen borta mot Tjeckien var det istället spanjorerna som gjorde sista målet då Inigo Martinez kvitterade till 2-2 på tilläggstid.

Därefter stod Spanien för två stabila insatser mot Schweiz och Tjeckien. Först vann man i Schweiz med 1-0 och senast slog man tjeckerna i Malaga med 2-0.

Tillknäppt

Schweiz fick en tuff start på detta Nations League då man föll i de tre första matcherna. Man inledde med att förlora med 2-1 borta mot Tjeckien och därefter följde en ännu svårare bortamatch mot Portugal där det blev stryk med hela 4-0.

I den tredje matchen tog man emot Spanien i en match där man stod upp väl. Ett tidigt ledningsmål av Pablo Sarabia skulle dock komma att stå sig hela vägen. Men insatsen var ett steg i rätt riktning och i den nästkommande skulle man också komma att få poängmässig utdelning. Detta då man kunde vinna med 1-0 hemma mot Portugal efter att Haris Seferovic gjort matchens enda mål i den första spelminuten.

Schweiz kommer alltså med en känsla av att man kan stå upp på ett bra sätt mot världens bästa. Inför den här matchen gäller man dock som stora underdogs då ett spel på att Spanien endast ger omkring 1.46 gånger insatsen.

Det mesta talar förstås till hemmalagets fördel, men det har varit jämna matcher i den här gruppen och jag tror att Schweiz kommer kunna försvara sig ganska väl. Spanien kommer, som vanligt, att dominera matchbilden, men alltjämt saknar de en riktigt pålitlig målskytt. Mitt spel blir att Spanien vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 24 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: