Speltips Stoke – Middlesbrough 17/8: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 17 August 2022

Stoke City tar emot Middlesbrough i den fjärde omgången av Championship. Matchen spelas onsdagen den 17 augusti 2022 med avspark kl 20:45.

Stoke – Middlesbrough

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stoke City var ett mittenlag i Championship förra säsongen och förväntningarna inför den här säsongen är ungefär de samma. Inledningsvis har man inte levererat på ett sätt som talar för att man är bättre än förra säsongen.

Stoke vann med 2-0 mot Blackpool i den andra omgången. Det är lagets enda hemmamatch och enda seger så är här långt. I ligaspelet har man även förlorat borta mot Millwall och senast mot Huddersfield. Dessförinnan föll man även mot League One-laget Morecambe efter straffsparksläggning i Ligacupen.

Nu väntar säsongens andra hemmamatch då man gästas av ett Middlesbrough som inte heller de har inlett säsongen speciellt övertygande.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag med sikte på seger

Middlesbrough kommer från en säsong där man var nära att knipa en playoff-plats. Till slut blev det dock en sjunde plats och den här säsongen förväntas man utmana om en position i toppskiktet.

Förra säsongens inleddes ganska svagt, men det blev ett tydligt lyft när Chris Wilder tog över rodret i slutet av hösten. Med en försäsong bakom sig hade man hoppats ta ytterligare steg i rätt riktning, men så har det inte riktigt blivit.

Efter fyra spelade tävlingsmatcher jagar Middlesbrough alltjämt sin första seger. Två poäng har man dock skrapat ihop efter kryss mot WBA och senast Sheffield United. Därutöver har man förlorat mot QPR samt Barnsley i Ligacupen.

Senast Stoke och Middlesbrough möttes var i slutet av april och då var de sistnämnde som vann hemma med 3-1. Höstens möte i Stoke slutade 0-0.

Förutsättningarna är nu jämna där Stoke gäller som knappa favoriter. Middlesbrough har underpresterat så här långt och framförallt har den defensiven saknats. På pappret måste man ändå sägas vara det bättre laget här.

Båda lagen är i stort poängbehov och utgången känns oviss. Stoke lär komma ut mer framåtlutade på hemmaplan medan Middlesbrough inte lär vara nöjda med att försvara ett kryss. Därför tror jag på en öppnare matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.83 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.84
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 17 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: