Speltips Sundsvall Umeå 16 juni 2020

Speltips Sundsvall – Elfsborg 11/9: Superettan närmar sig

Ett alltmer desperat Sundsvall tar emot Elfsborg på NP3 Arena under söndagseftermiddagen.

Medan saker och ting har gått från värre till värst för Sundsvalls del så kommer Elfsborg senast från en tung vinst hemma mot Malmö. Båda lagen har haft dåliga säsonger sett till förutsättningarna, men för Sundsvalls del så ser det mer och mer ut som att det kommer att innebära superettan kommande säsong.

Det är nu åtta raka förluster i resultatraden för Sundsvalls del och hoppet om att kunna stanna uppe i allsvenskan försvinner mer för varje omgång. Det var framförallt deras två raka förluster mot bottenmotståndarna Helsingborg och Degerfors som på många sätt förmodligen var spiken i kistan, för med det motstånd de har kvar att möta så är det svårt att ens se dem komma ikapp de andra bottenkonkurrenternas nuvarande poängskörd.

Försvarsspelet har varit under all kritik och de har inte visat några tecken på att kunna lösa den situationen. De sprattlade till lite med en vinst mot Malmö och ett kryss mot Värnamo i början av juli, men har som sagt åkt på åtta raka förluster sedan dess. Senast blev det 0-4 mot AIK och söndagens match ser på papperet mest ut som en chans för Elfsborg att plocka två raka och känna att de är på gång igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg tog en tung seger senast

Boråsarna har inte varit bortskämda med positiva resultat i år, men den förra omgångens vinst mot Malmö var nog en riktig moralhöjare för truppen. Malmö såg inte riktigt påkopplade ut, men det spelar nog mindre roll för Elfsborgs del som bara behöver poäng och ökat självförtroende i dagsläget.

Vad som har gått snett i Jimmy Thelins Elfsborg i år går att diskutera länge och har förbryllat många experter. De har på papperet en alldeles för bra trupp för att husera på den nedre halvan och det är inte uppenbart vad som har förändrats sedan fjolårets lyckade säsong.

Det började snackas om att Jimmy Thelin kanske sitter löst, men ifall de lyckas följa upp Malmö-matchen med ännu en vinst nu på söndag så kanske de kan börja gå åt rätt håll igen under säsongsavslutningen.

Sundsvalls matcher tenderar att innehålla en del mål, inte minst tack vare deras horribla försvarsspel. Samtidigt så har Elfsborg inte heller hållit nollan på 14 raka matcher. Därmed kombinerar vi den raka tvåan med ett spel på över 2,5 mål för 1.81 gånger pengarna hos Lucky Sports inför matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg & över 2,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: