Speltips Sverige – Finland 20/8: Semifinal i JVM

Martin Efvergren Publicerat: 19 August 2022

Sverige och Finland gör upp i semifinalen av Junior-VM i ishockey i Edmonton. Matchen spelas natten till lördag den 20 augusti 2022 med nedsläpp kl 02:00 svensk tid.

Sverige – Finland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juniorkronorna kom inte till detta senarelagda JVM med några högre förväntningar på sig. Ett flertal återbud från de främsta offensiva pjäserna gjorde att truppen saknade spets framåt. Så såg det ut på pappret och så har det sett också sett ut i praktiken så här långt.

Sverige har, utan att imponera, tagit sig fram till den här semifinalen. I gruppspelet slutade man på andra plats i gruppen efter att ha slagit Schweiz, Österrike och Tyskland men förlorat mot USA.

Därmed ställdes man mot Lettland i kvartsfinalen och det blev en oväntat tuff prövning för svenskarna. Återigen hade man problem att hitta konstruktiva lösningar i anfallszon och ställningen var 1-1 inför den tredje perioden. Där kunde emellertid kapten Emil Andrae ge Sverige en 2-1-ledning som stod sig matchen ut.

Ett disciplinerat Sverige

Sverige gällde inte som en av huvudfavoriterna inför turneringen. Det gjorde däremot Finland som även gäller som favoriter att vinna den här semifinalen.

Precis som Sverige slutade Finland tvåa i sin grupp som vanns av Kanada. Att deras grupp var den tuffare råder det dock ingen tvekan. I synnerhet befästes det då Tjeckien slog ut USA i kvartsfinalen.

I gruppspelet slog Finland detta Tjeckien efter straffar och man körde över det Lettland som Sverige hade så svårt för med klara 6-1. Därtill kan nämnas att man slog Sverige med 7-2 i en träningsmatch i våras.

Det råder med andra ingen tvekan om att det är fördel Finland inför det här rivalmötet. Det enda som egentligen talar för Juniorkronorna är fördelen av att slå ur underläge samt att man har en målvakt och en backuppsättning som om de spelar på topp kommer göra det svårt för den finska offensiven.

Pressen är på Finland och Sverige behöver göra en äckligt disciplinerad insats om de ska lösa en finalplats. Jag tror att Thomas Monténs manskap trivs ganska bra med det utgångsläget och det lär komma att prägla matchbilden. Går det enligt Sveriges plan kommer det att bli en tillknäppt tillställning. Som jag ser det lutar åt att det kommer att bli så och mitt spel blir att det görs under 5.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Expekt
Spelstopp: 02:00, lördag 20 augusti 2022
TV: 
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: