Speltips Sverige – Schweiz 10/8: Premiär i JVM

Martin Efvergren Publicerat: 10 August 2022

Sverige ställs mot Schweiz i den första matchen av JVM 2022 i Kanada. Matchen spelas onsdagen den 10 augusti 2022 med nedsläpp kl 20:00.

Sverige – Schweiz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Junior-VM i Kanada som traditionsenligt skulle ha spelats runt nyår i vintras blev inställt på grund av den då tilltagande corona-pandemin. Till slut kunde man sedan enas om att turneringen istället ska spelas nu i augusti.

Omständigheterna är speciella då man normalt inte spelar tävlingsmatcher den här tiden på året, men förutsättningarna är förstås lika för alla. De matcherna som han spelas i vintras raderas och turneringen börjar nu om från noll. En stor skillnad är emellertid att Ryssland inte tillåts delta utan har ersatts av Lettland.

Det påverkar dock inte Småkronorna i gruppspelet där man ställs mot Österrike, Tyskland, USA och först Schweiz.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv spets saknas

USA gäller som knappa favoriter i gruppen, strax före Sverige. Ser vi till hela JVM så är det, som oftast, Kanada som gäller som huvudfavoriter. Hos spelbolagen är sedan Finland andrahandsfavoriter följt av USA och Sverige.

I den här premiärmatchen mot Schweiz gäller Sverige som stora favoriter. Ett spel på att Småkronorna vinner ger endast omkring 1.28 gånger insatsen.

Trots att turneringen nu spelas innan NHL-säsongen dragit igång kommer flertalet av de bästa juniorerna inte till spel. För Sveriges del innebär det att bland andra Alexander Holtz, William Eklund och Lukas Raymond har stoppats av sina NHL-klubbar.

På pappret ser Sverige inte ut som någon guldkandidat. Målvaktssidan och backsidan håller hög kvalitet men offensivt ser det desto mindre spetsigt ut.

Med tanke på att JVM nu spelas mitt i sommaren kan det dock bli en lite annorlunda turneringen och kanske kan det innebära fler skrällar. Ingen kan sägas komma till Edmonton i toppslag och det kan eventuellt gynna underdogsen.

I synnerhet tror jag att ringrostigheten kommer göra sig påmind i den här första matchen. För Sverige del gäller det att ro hem tre poäng och så mycket högre förväntningar ska man nog inte ha.

Förutsättningarna att gör att jag finner anledning att tro att det kommer bli mer målsnåla matcher initialt innan tajmningen sitter. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 6.5 mål i den här matchen till 1.67 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – få 100% upp till 1500 kr gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6.5 mål
Odds: 1.67
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, onsdag 10 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: