Speltips Sverige – Slovenien 27/9: Pressat läge

Sverige spelar för att undvika sistaplatsen då man tar emot Slovenien i den sista omgången av gruppspelet i Nations League. Matchen spelas tisdagen den 27 september 2022 med avspark kl 20:45.

Sverige kommer nu med fyra raka förluster bakom sig och läget är pressat inför den sista matchen i Nations League. Slovenien är två poäng före Sverige, vilket innebär att Sverige måste vinna för att undvika sistaplatsen. Vid oavgjort eller förlust åker man ur B-divisionen.

Utvecklingen går inte åt rätt håll för Janne Anderssons landslag och insatsen mot Serbien i lördags var definitivt inget steg i rätt riktning. Den defensiva stabiliteten som varit Sveriges signum är som bortblåst och det var, i stora delar, klasskillnad när Serbien vann med 4-1.

Försöket att återgå till ett mer traditionellt 4-4-2 fick ingen önskad effekt, men även om det inte såg bra ut bör man nog inte ändra om för mycket till den här matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer kamp än skönspel

Slovenien fick ingen bra start på detta Nations League. I den första matchen föll man med 2-0 hemma mot Sverige och därefter blev det en 4-1-förlust borta mot Serbien.

Successivt har man emellertid höjt sig då man lyckades kryssa mot både Norge och Serbien i de två efterföljande matcherna i juni. I lördags var man, trots hemmaplan, underdogs då man ställdes mot Norge. Men då visade man prov på moral när man kunde vända ett 1-0-underläge till seger med 2-1 efter två mål i slutskedet av matchen.

Apropå underdogs så är Slovenien kanske lite väl stora sådana även inför den här matchen på Friends Arena. Ett spel på att Sverige vinner ger endast omkring 1.82 gånger insatsen. Det är, enligt mig, en låg utdelning med tanke på hur illa det har sett ur för Sveriges del det senaste året.

För Sverige handlar det nu om att ta på blåställen, knyta näven i fickan och kämpa sig till en seger. Någon annan väg att gå tror jag inte på i det här läget. Samtidigt ställs man mot ett Slovenien med vind i seglen och som kan spela på resultatet då oavgjort räcker.

Förutsättningarna gör att det nog inte kommer att bli en alltför välspelad fotbollsmatch. Jag räknar med att det blir intensivt, mycket kamp och fokus på fasta situationer. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.78 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, tisdag 27 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: