Speltips Tjeckien – Slovakien 9/8: JVM-premiär

Martin Efvergren Publicerat: 9 August 2022

Tjeckien och Slovakien drabbar samman i premiären av junior-VM i ishockey. Matchen spelas tisdagen den 9 augusti 2022 med nedsläpp kl 20:00.

Tjeckien – Slovakien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

JVM 2022 i Kanada skulle traditionsenligt ha spelats runt nyår, men efter ett par spelade matcher tvingades man ta beslutet att flytta fram turnering på grund av Corona-pandemin. Därför går nu turneringen i Edmonton av stapeln i augusti.

Nämnas bör också att de matcher som hann spelas i vintras inte kommer att räknas utan vi börjar nu om från scratch. Därtill är Ryssland uteslutet och ersätts av Lettland. Det påverkar således Tjeckien och Slovakien som ingår i samma grupp som Kanada, Finland och den här gången Lettland.

Kanada och Finland är klara gruppfavoriter medan Tjeckien och Slovakien inte ses som några medaljkandidater. Huvudfavoriter att vinna JVM 2022 är, föga oväntat, Kanada.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ringrostighet

Tjeckien är alltjämt storebror i relation till Slovakien och de gäller också som klara favoriter inför den här premiärmatchen. Ett spel på att tjeckerna vinner ger omkring 1.58 gånger insatsen.

Tjeckien har det bättre laget på pappret och de har vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan. De möttes senast i en träningsmatch i april där tjeckerna segrade med klara 6-2. Senast de möttes i tävlingssammanhang var dock så länge sedan som JVM 2015.

Viktiga poäng står nu spel i detta derby som på förhand ser ut att handla om vilket lag som ska bli trea i gruppen. På pappret ska varken Tjeckien eller Slovakien kunna rå på Finland och Kanada, men det är fyra lag som går vidare från gruppen och det gäller att undvika det svåraste motståndet från Sveriges grupp i en eventuell kvartsfinal.

Slovakien slår ur underläge och det kan vara ett gynnsamt läge i den här typen av prestigemöten. Att JVM spelas den här tiden på året innebär också att det lär vara en viss ringrostighet som kommer att påverka på ett eller annat sätt.

Samtliga spelare gör nu sin första tävlingsmatch på ett par månader och jag tror det kommer att bli märkbart framförallt i det offensiva spelet där tajmningen är viktig. Den faktorn talar en del till underdogen Slovakiens fördel och kan borga för en jämna och tät tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 6.5 mål totalt till 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6.5 mål
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, tisdag 9 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: